• Jos van Rooijen

Pioniers en Amsterdam delen de punten

HOOFDDORP Hoofddorp Pioniers is het drieluik tegen koploper L&D Amsterdam begonnen met een gelijkspel. In Amsterdam werd het 3-3, mede dankzij een vroege homerun van Arends. Leonora liep met hem mee over de thuisplaat.

De Hoofddorpers namen daarmee al in de eerste inning een voorsprong van 2-1, in een wedstrijd die meer om de eer ging dan om een allesbepalende winst. Zowel de thuisploeg als de gasten zijn namelijk al verzekerd van de play-offs.

Het duurde daarna tot de vierde inning tot er een nieuw punt werd gescoord. Opnieuw waren het de Hoofddorpers die scoorden. Nu was het via een tweehonkslag van Smit waardoor De Cuba over de thuisplaat kon lopen. Tussenstand 3-1.

In de innings vijf, zes en zeven werden er wel honkslagen geslagen en kwamen er zelfs lopers op de honken - gescoord werd er niet. Dat was wel het geval in de achtste inning. Op de heuvel had Huijer al plaats gemaakt voor Wassink, waarna Ronnenbergh (foto) het werpen weer van hem overnam. De wissels konden echter niet voorkomen dat de thuisploeg tweemaal scoorde. Tussenstand 3-3. Ter Beek mocht als laatste pitcher het werk afmaken en deed dat prima. Eindstand 3-3.

Door het gelijkspel verandert er niets aan de ranglijst. Amsterdam, Neptunus, HCAW en Pioniers spelen in de play-offs, DSS, Pickles UVV en De Glaskoning Twins zijn veroordeeld tot het spelen van promotie/degradatie wedstrijden.

Zaterdag staat de thuiswedstrijd in het drieluik op het programma, zondag mogen de Hoofddorpers weer naar Amsterdam. Beide wedstrijden beginnen om 14 uur.