• Jos van Rooijen

Pioniers en HCAW delen de punten

HOOFDDORPDe eerste wedstrijd in het tweede drieluik Hoofddorp Pioniers - HCAW heeft geen winnaar opgeleverd. In Bussum werd het donderdagavond in acht innings 1-1.

Het was niet het enige gelijkspel. Twins en UVV maakten er in de onderste regionen van de ranglijst een waar slagveld van dat eindigde in 9-9. De wedstrijd Amsterdam - DSS kreeg wel een winnaar, maar dat was wel een verrassende. DSS verraste namelijk de koploper met goed aanvallend honkbal: eindstand 1-3 in het voordeel van DSS dat daardoor de achterstand op Pioniers verkleinde naar drie punten.

Voor de Hoofddorpers een eindresultaat om rekening mee te houden, want alleen de bovenste vier teams gaan door naar de play-offs. In de huidige stand zijn dat Amsterdam, Neptunes, HCAW en Pioniers.

De 1-1 in Bussum was het resultaat van een wedstrijd waarin er hoofdrollen waren weggelegd voor de werpers Lars Huijer en Glenn Wassink. Zij gaven weinig weg, hetgeen ook wel blijkt uit het aantal honkslagen. HCAW liet er 4 noteren, Pioniers 5. Toch was het de thuisploeg die in de 5e inning op voorsprong kwam (1-0) waarna het tot de 7e inning duurde eer Pioniers via Quintin de Cuba iets terug kon doen. Hij kwam eerst met een honkslag op het eerste honk, waarna Shurman Marlin hem naar het derde honk hielp. Een wilde worp betekende de 1-1.

Opvallend detail: De Cuba zorgde in het eerste drieluik in de eerste competitiehelft ook al voor één gewonnen wedstrijd. Dat was via een homerun in wedstrijd twee.

HCAW en Pioniers spelen in dit tweede drieluik nog twee keer tegen elkaar. Zaterdag is de thuiswedstrijd voor de Hoofddorpers (start 14 uur), zondag wordt om 18 uur gestart in Bussum.

Op de foto een beeld uit het eerste drieluik.