• Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen

Pioniers krijgt honkballes in eerste thuiswedstrijd

HOOFDDORP De honkballers van Hoofddorp Pioniers zijn niet goed gestart aan hun nieuwe competitie met zes tegenstanders. In de eerste thuiswedstrijd werd maar liefst met 4-14 verloren van HCAW in zeven van de negen innings.

Hoofdcoach Dè Flanegin was twee weken gelden nog vol optimisme over zijn team. Veel jongens hadden besloten bij de Hoofddorpse hoofdklasser te blijven, er waren versterkingen gekomen, de sfeer was goed en iedereen was er klaar voor.

Maar toeschouwers die donderdagavond de lage avondtemperaturen trotseerden in het stadion met de opvallende naam Park 10 (in Park 21), moest na zeven van de negen innings constateren dat die ambities (nog) niet of nauwelijks waargemaakt werden. HCAW liet de thuisspelende ploeg alle kanten van het veld zien, sloeg twee homeruns (Vine Rooi sloeg twee keer toe), maakte geen fouten, maar zorgde er wel voor dat werper Lars Huijer (speler van het nationaal team) na drie innings van de heuvel mocht. Hij werd vervangen door Glenn Wassink, maar ook hij kon niet voorkomen dat er uiteindelijk een 4-14 eindstand op het elektronische scorebord kwam te staan.

Het verschil van tien punten zat hem vooral in HCAW-werper Jim Ploeger (ook lid van het nationaal team) die de slagploeg van Pioniers weinig kansen gaf. Hij gooide wel 11 keer 3 slag.

Geen goed begin voor Pioniers derhalve dat nog steeds op zoek is naar een nieuwe hoofdsponsor, maar zondag 16 april wel een nieuwe kledingsponsor kan presenteren. Dat gebeurt voorafgaand aan de tweede thuiswedstrijd, opnieuw tegen HCAW. Strart 14 uur.

Andere uitslagen:

DSS - L&D Amsterdam Pirates 4-11

Pickles UVV - De Glaskoning Twins 11-1