• Shurman Marlin wordt gefeliciteerd na zijn homerun.

    Jos van Rooijen

Pioniers naar de play-offs

t JosvanRooijenHC

HOOFDDORP Hoofddorp Pioniers is zeker van deelname aan de play-offs. Zowel zaterdag als zondag werd gewonnen van regerend landskampioen Curaçao Neptunus en daarmee zijn de Hoofddorpers verzekerd van minimaal een vierde plaats. De play-offs beginnen donderdag 17 augustus.

Met dit resultaat heeft hoofdcoach Dè Flanegin de eerste van twee doelen bereikt: meedoen aan het verlengstuk van de gewone competitie. Zijn tweede doel blijft daardoor in zicht: meestrijden om het landskampioenschap.

Maar voordat het zover is, moeten eerst nog de laatste twee reguliere drieluiken gespeeld worden tegen L&D Amsterdam (huidig koploper) en De Glaskoning Twins (huidige nummer laatst). In die wedstrijden wil hij zoveel mogelijk 'eigen' talent een kans geven mee te doen in de hoogste klasse van het Nederlands honkbal.

Net zoals hij bijvoorbeeld donderdag al deed tijdens het eerste treffen tegen Neptunus. Luuk ter Beek (16 jaar) mocht toen in de laatste inning zijn opwachting maken en deed dat prima.

Pioniers verloor de thuiswedstrijd overigens wel met 2-8, maar die stand was al bereikt toen de nieuweling zijn drie mannen op een nul kon trakteren.

Het groot uitgevallen verlies was vooral te danken aan de manier waarop de Hoofddorpers gebruik maakten van de kansen. Of wellicht beter gezegd: hoe ze die lieten liggen. Want terwijl de Rotterdammers minimaal honkslagen produceerden, scoorden ze wel regelmatig. De Hoofddorpers kwamen wel op de honken, maar scoorden nauwelijks. Verdedigend lieten de mannen van Flanegin ook nog eens te veel steken vallen om aanspraak te maken op meer.

Zaterdag ging het in een regenachtig Rotterdam een stuk beter. Shurman Marlin (op de foto) en Max Draijer hadden samen een groot aandeel in de winst op zaterdag. Op een honkslag van Marlin scoorden Draijer, De Cuba en Leonora de eerste drie punten. Daarna zorgden Chris Pfau, Darryl Jamoena en Maickel Rietel op de heuvel dat de voorsprong lang vastgehouden kon worden. Draijer zelf sloeg nog een homerun. Eindstand 4-6.

Zondag ging het nog beter. De wedstrijd kwam pas echt op gang in de 7e inning. Via een homerun van Marlin werd het 3-0 en na onder meer een wilde bal en twee keer vier wijd werd het zelfs 5-0. In inning 8 scoorden de Rotterdammers 3 keer op Keur, waarna Wassink op de heuvel kwam. Ronnenbergh en Ter Beek volgden daarna. De eindstand van 5-4 betekende de tweede winst in het drieluik en het leverde Pioniers meteen voldoende punten op voor het halen van de play-offs. Flanegin: "De eerste wedstrijd moeten we maar meteen vergeten, maar zaterdag en zondag hebben we laten zien dat we Neptunus pijn kunnen doen. En als je dan ziet hoe zo'n Ter Beek zich in het team voegt. De twee laatste wedstrijden wil ik graag nog meer jongens een kans geven."

De volgende tegenstander in een drieluik is de huidige nummer 1 L&D Amsterdam. De wedstrijden staan gepland voor donderdag 27, zaterdag 29 (thuis vanaf 14 uur) en zondag 30 juli.