• Jos van Rooijen

Pioniers verslikt zich in De Glaskoning Twins

HOOFDDORP Hoofddorp Pioniers is slecht begonnen aan het drieluik tegen De Glaskoning Twins. In Noord-Brabant werd met 2-1 verloren. Zelfs het inzetten van twee werpers in de negende inning kon dat niet voorkomen.

Onderschat nooit je tegenstander, dat zei hoofdcoach Dè Flanegin nog vorige week zondag na de verrassende winst op koploper L & D Amsterdam. En niet verwonderlijk dat hij dat zei, want de volgende drie wedstrijden zouden gaan tegen het onderaan staande Twins. Deze ploeg had tot donderdagmiddag (wedstrijd startte om 15 uur) pas één keer gewonnen en dat was juist tegen - jawel - Pioniers. Zijn mannen waren dus gewaarschuwd.

Maar of het door de warmte kwam of het tijdstip van de dag - Pioniers wilde maar niet loskomen. In de derde inning kwam de ploeg zelfs met 1-0 achter. Die konden ze pas in de zesde goedmaken: 1-1. Dat betekende nog drie innings te gaan om de winst te pakken en wellicht een plaatsje te stijgen in de ranglijst.

Het kwam er niet van in inning zeven, inning acht en inning negen, waarna Twins voor de afrondende tweede helft van de negende het veld in mocht. Ronnenbergh en Rietel moesten de 1-1 zien vast te houden, zodat er nog minimaal een verlenging in zat, maar het werd 2-1 als gevolg van twee keer vier wijd met lopers op de honken. Einde wedstrijd en opmaken voor zaterdag en zondag want dan is er opnieuw een onderling treffen. Zaterdag thuis om 14 uur in Park 10, zondag weer in Oosterhout in Noord-Brabant.

Het verlies heeft geen gevolgen voor de stand in de ranglijst, want concurrent DSS verloor met grote cijfers van Neptunes. Pioniers blijft vierde en het gat naar nummer 3 HCAW blijft vier punten..

De tegen Amsterdam geblesseerd uitgevallen Leonora speelde gewoon mee.