Pioniers wint opnieuw van koploper Neptunes

HOOFDDORP Vaessen Pioniers heeft zaterdag voor een complete verrassing binnen de play-offs gezorgd. Want nadat koploper Curaçao Neptunes donderdag al werd verslagen, werd het zaterdagmiddag in Rotterdam weer winst. Nu werd het 7-8. Zondag staat de derde wedstrijd gepland in het drieluik, ditmaal is de wedstrijd in Hoofddorp.

Hoofdcoach Dè Flanegin zei het al in een interview voor HCnieuws: 'We kunnen nog wel eens voor verrassingen gaan zorgen'. Donderdag en zaterdag heeft zijn team die woorden meer dan waar gemaakt. Want donderdagavond werd de bijna ongeslagen koploper verrast door een goed spelend Pioniers: eindstand 0-2.

Zaterdag bleek de Hoofddorpse winst geen uitzondering in deze play-offs. Opnieuw liet het uitspelende team het beste van zichzelf zien en als gevolg daarvan mocht coach Flanegin weer twee punten bijschrijven.

In Amsterdam mocht concurrent Pirates dat ook doen, want het tweede treffen tegen Kinheim werd wel gewonnen (8-1), na verlies op de donderdagavond.

De voorlopige stand is daardoor: Neptunes 1 met 12 uit 5, Pirates 2 met 10 uit 5, Pioniers 3 met 8 uit 5. Kinheim 4 met 2 uit 5.

Er moeten nog vier wedstrijden gespeeld worden: de derde uit het lopende drieluik staat voor zondag gepland en daarna begint donderdag het laatste drieluik van de play-offs. Daarin spelen Neptunes en Pirates tegen elkaar en Kinheim tegen Pioniers.

De volgende (thuis)wedstrijd op zondag 21 augustus start om 14 uur. Toegangsprijs 7,50 euro.