Plezier en sportiviteit bij TVB Masters jeugdtoernooi

BADHOEVEDORP Afgelopen zondag, eerste pinksterdag, vond de 29e editie plaats van het Masters jeugd tennistoernooi bij tennisvereniging Badhoevedorp. In totaal ruim 121 kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar hebben meegedaan aan dit prachtige spektakel waarbij tennis, spel en gezelligheid centraal staan. Dit jaarlijks terugkerend evenement werd ook dit jaar weer georganiseerd door de oudere tennis jeugd van de club.

De 10-koppige organisatie genaamd 'WhoZnext' koos dit jaar als thema, 'Circus'. Vanaf half 7 's ochtends was de organisatie al druk in de weer om het tennispark aan te kleden met versieringen en spel activiteiten. Naast de tennisbanen konden de kinderen hun sportiviteit tonen op een reusachtig groot opblaaskasteel en een mechanische stier. Elk kind kreeg bij aankomst een tegoedbon voor een ijsje, limonade en popcorn. De nieuwe hoofdsponsor Parentix zorgde naast de prijzen en ondersteuning ook voor een drinkbidon die voor alle deelnemers goed van pas kwam bij het zomerse weer.

In verschillende leeftijdscategorieën werd gestreden op een half, driekwart of een volledige tennisbaan. De meeste kinderen speelden in een vaste koppelvorm zo'n 4 tot 5 wedstrijden van elk een half uur. In elke leeftijdscategorie was er voor de nummer 1 en 2 van elke poule een mooie beker te verdienen. De jongste jeugdleden in de leeftijd van 6-9 jaar speelden op een kwart veld hun mini toernooi. Rond 4 uur vond daarvan de finale van de mini's plaats op baan 1. Lasse van Zutphen name het op tegen Ruben Visser. Beiden jongste jeugdtalenten werden groots gepresenteerd aan alle ouders en het publiek dat in grote getalen toekeek vanaf het drukke terras. In een gelijk opgaande finale kwam Lasse als nipte winnaar uit de strijd.

In de oudste leeftijdscategorieën speelden bij de meiden Tatum Otto en Mohini Hommes tegen elkaar in de finale. Bij de jongens waren het Timo Pool en Xander Zoghary die om de nummer 1 plek mochten strijden. Tatum en Xander mochten zich als Masters kampioen kronen, waarna ook de prijsuitreiking van alle andere winnaars plaatsvond.

Aankomend weekend vindt de laatste competitieweekend plaats met diverse spannende wedstrijden. Daarnaast maakt tennisvereniging Badhoevedorp zich ook langzaam op voor het Ketel/Indexus Klaverbladtoernooi, één van de meest populaire toernooien in de regio. De 37e editie van het senioren Klaverbladtoernooi zal dit jaar van 4 t/m 12 juli worden gehouden en staat garant voor hoogstaand tennis, entertainment en veel gezelligheid. Meer informatie over Tennisvereniging Badhoevedorp, de diverse teams en het Klaverbladtoernooi is te vinden op www.tvbadhoevedorp.nl.