• Judo Yushi
  • Judo Yushi
  • Judo Yushi

Podiumplekken Haarlemmermeerse judoka's in Frankrijk en Engeland

NIEUW-VENNEP Het laatste weekend van de herfstvakantie was een druk weekend voor de oudere selectiejudoka's van Judo Yushi. Tim Fennema en Kevin Snijders behaalden podiumplaatsen in het buitenland en het seniorenteam won zijn eerste drie wedstrijden in de competitie.

Tim Fennema is zaterdag op de National Challenge of Troyes in Frankrijk tweede geworden in de klasse tot 81 kg bij de heren tot 18 jaar. Fennema had allemaal Franse tegenstanders. Hij won zijn eerste wedstrijd met ippon door binnenwaartse haak, zijn tweede met yuko door sode-tsuri-komi-goshi en de kwartfinale met ippon door tani-otoshi. In de halve finale besliste de Venneper de wedstrijd snel met een armklem. De finale kon Tim niet winnen; twee acties van Tim werden overgenomen, beiden voor wazari.

Kevin Snijders traint momenteel full time in het Olympisch Trainingscentrum in Bath (GB) en heeft afgelopen weekend meegedaan aan een toernooi in Southend in de klasse tot 73 kg. Snijders won zijn eerste partij op shido van een Engelsman en zijn tweede van een Spanjaard met armklem. De derde wedstrijd tegen een Nederlander won Snijders met verwurging. De finale besliste hij tegen een Engelsman, deze keer met armklem. Binnenkort neemt Vennepse judoka ook deel aan de European Open in Malaga.

Het seniorenteam had afgelopen zaterdag de openingsronde in de teamcompetitie in Noord-Holland. In de hoofdklasse won het team van Judo Yushi met 8-6 van Gietelink Sport uit Amstelveen, met 12-2 van Topjudo Amsterdam Zuid-Oost en met 10-4 van Kodokan uit Purmerend. Judo Yushi deelt de eerste plaats in de competitie met Tom van der Kolk uit Alkmaar, die eveneens drie wedstrijden won.