• Het eerste team van vvZwanenburg bij de start van het seizoen.

    vv Zwanenburg

Promotie voor Zwanenburg

ZWANENBURG Vv Zwanenburg won in de verlenging met 1-4  van Waterwijk. Hierna kon het team van trainer Mehmet Simsek eindelijk genieten van het bereiken van de derde klasse. Na twee jaar kan de club de vierde klasse verlaten.

Zwanenburg heeft er een zware maand opzitten.  Op 21 mei werd onverwacht van HBC verloren en moest men nacompetitie gaan spelen. Dat ging moeizaam. Het verlies van vorige week tegen IVV had pijn gedaan. Vooraf wist men dat het in Almere wel goed kon aflopen. Zwanenburg heeft een veel betere ploeg dan Waterwijk. Dat was in de eerste helft al snel te zien.  Zwanenburg wist met het veldoverwicht niet veel te doen. Justin Schouten knalde op de lat en Mark Mul was niet doeltreffend. Doelman René Jonker werd aan de andere kant bij de eerste kans van de thuisploeg direct geklopt.

Die tussenstand bleef lang op het scorebord staan. Wel trof Nick de Graaf de lat. Tien minuten voor tijd kon invaller Kevin Verhoeve de  gelijkmaker scoren. Na negentig minuten stond het nog gelijk. In de verlenging bleek het team van Simsek nog energiek. Door Tim Hollander, Patrick Selvie en Verhoeve werd het  1-4. Simsek en zijn manschappen waren na afloop natuurlijk blij. “Het was een enerverende avond. Deze promotie is volledig terecht. We zijn blijven knokken en gaan het in de derde klasse natuurlijk goed doen.”