Puntverlies voor dames ZPCH

HOOFDDORP De waterpolodames van ZPCH speelden afgelopen zaterdag tegen Noordkop uit Den Helder. Het duel in de 2e Regioklasse werd teleurstellend met 3-6 verloren door de Hoofddorpers.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Na een 0-1 werd het snel 1-1. Het lukte ZPCH daarna niet om kansen te verzilveren. Vrij voor de keeper werd er niet gescoord, een andere vrij gezwommen speelster aan de andere vleugel werd helaas niet gezien en vervolgens werd ook nog een strafworp gemist. ZPCH scoorde in dit stadium maar een keer, een mooie break van Kim van Velzen. Noordkop scoorde meer, waardoor ze uitliepen naar een 5-2 voorsprong.

In de laatste periode vochten de ZPCH-dames voor wat ze waard waren. Op de midvoor-positie werden stevige duels uitgevochten, maar de dames kregen de vrije ballen niet cadeau van de scheidsrechters. Ferona Schuijt lukte het wel nog om van die positie te scoren, maar daar bleef het bij. Het eindresultaat was een teleurstellend verlies van 6-3. De uitslag heeft echter geen effect op de stand in de competitie. ZPCH blijft de ranglijst aanvoeren met 36 punten uit 14 wedstrijden.

Voorafgaand aan het duel werden de dames door de clubleiding getrakteerd op een heus presentatiefilmpje, dat op het digitale scorebord werd vertoond. Rosalie Bal was deze week de pupil van de week met leuke extra privileges. Zo was zij bij de voor- en nabespreking aanwezig en mocht ze voor elke start van de periode de bal in de startinstallatie leggen en ook zelf bedienen. Na afloop werd ze met de dames op de gevoelige plaat vastgelegd.