• Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen

Recordregen in zwemwater SKWA

HOOFDDORP De details moeten nog worden uitgewerkt. Maar nu al is duidelijk dat het Open Nederlands Kampioenschap Zwemmen korte baan in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofdddorp succesvol is verlopen. Zowel voor de organisatie als de zwemmers.

Dat laatste blijkt vooral uit het grote aantal persoonlijke records, een aantal nationale records en zelfs een op vier na snelste tijd ter wereld van dit seizoen in een 25-meter bad. Gezwommen door Jesse Puts, op vrijdag, in 21.05. De verklaring van deze recordregen aldus meerdere zwemcoaches: de goede wedstrijdomstandigheden in het sportcomplx aan de zuidrand van Hoofddorp. Alles op tijd, prima faciliteiten om je voor te bereiden en veel en goed reagerend publiek. "Als zwemmer moet je je volledig kunnen bezig houden op je zwemprestatie", aldus een van de trainer/coaches. "Dat was hier het geval. En als er op vrijdag zo'n Jesse Puts zo'n snelle tijd op de klokken zet, dan weet je dat het hard gaat. Dat stimuleert andere zwemmers om ook zelf een topprestatie neer te zetten."

Maar er werd de afgelopen dagen niet alleen gezwommen, er waren ook officiële huldigingen. Zo werd zaterdag ook het paralympisch zwemteam dat ons land in Rio vertegenwoordigde, gehuldigd in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander. Gelijktijdig werd de bronzen medaillewinnares Lisa den Braber in het zonnetje gezet.

Voor meer nieuws over het ONK, zie HCnieuws.nl van donderdag 10 november.