Regionale voorronde NK G-bowlen

HOOFDDORP In Claus Park Collection te Hoofddorp wordt zondag 13 maart een voorronde voor de Nederlandse kampioenschappen G-bowlen gehouden. In totaal doen 54 deelnemers met een verstandelijke beperking mee aan deze voorronde. Zij komen uit Maarssen, Heerhugowaard, Purmerend, Haarlem en Hoofddorp zelf.

De Nederlandse kampioenschappen G-bowlen worden voor de derde keer door de Nederlandse Bowling Federatie (NBF) georganiseerd. Na twee succesvolle NK's met alleen een landelijke finaledag worden dit jaar voor het eerst regionale voorrondes georganiseerd. In totaal hebben zich al meer dan 200 deelnemers aangemeld, een verdubbeling t.o.v. vorig jaar.

Deelnemers spelen in acht verschillende klassen om de regionale prijzen en daarmee een plek in de landelijke finale, die op 12 juni in Almere wordt georganiseerd.

De regionale voorronde in Claus Park Collection start zondag om 10 uur, wanneer de eerste groep deelnemers aan hun drie games beginnen. Rond 11.30 uur start de tweede groep, waarna rond 13.30 uur de prijzen kunnen worden uitgereikt.