Reigers verliest van concurrent, verschillen blijven klein

HOOFDDORP Reigers heeft de goede start na de winterstop gisteren geen goed vervolg kunnen geven. Op eigen veld bleek titelkandidaat en concurrent Xenios in Hoofddorp een maatje te groot (0-2). Waar beide clubs voorafgaand aan de wedstrijd nog een gelijk puntenaantal hadden, is het gat nu opgelopen tot drie punten. Een gelijkgaande eerste helft zorgde na 35 minuten hockey voor een logische 0-0 tussenstand. ,,Na twintig minuten kwamen we beter in de wedstrijd en misten we twee grote kansen om op voorsprong te komen", zei trainer Bjorn van der Dussen.

Xenios begon daarna scherp aan de tweede helft en opende de score uit de rebound van een strafcorner. Reigers begon daarna beter te hockeyen, maar zag de tegenstander voor de tweede keer uit een corner raak schieten en daarmee de wedstrijd beslissen. ,,Helaas hebben we in deze wedstrijd niet onze ware aard getoond. Met twee aanvallend ingestelde ploegen was het publiek de grote winnaar", concludeerde van der Dussen.

Door de nederlaag is Reigers teruggezakt naar een vijfde plaats in de eerste klasse. Met een achterstand van vijf punten op koploper Myra is de kans op een plek in de top echter nog lang niet van de baan.