• Cees van Dam

Rick en Bas zijn de stemmen van MeerSport

HOOFDDORP HCnieuws.nl roept in samenwerking met Meerradio en het programma MeerSport een nieuwe rubriek in het leven. Iedere donderdag verschijnt een interview uit MeerSport met een gast uit de Haarlemmermeerse sportwereld uitgetypt en wel in HCnieuws.nl. Er wordt afgetrapt met een kennismaking met de presentatoren: Rick Middel en Bas Scharwachter.

Rick (23) en Bas (21) zijn sinds jaar en dag de gezichten, maar met name de stemmen van MeerSport. De mannen begonnen op jeugdige leeftijd aan hun carrière bij de lokale omroep. "Ik zit nu tien jaar bij Meerradio. We zijn echt als jonge jongetjes begonnen", aldus Rick. "Dit is nu mijn zesde jaar bij Meerradio. Ik doe de School van Journalistiek en wilde altijd al journalist worden. En waar moet je dan beginnen? Ja, bij de lokale omroep", vult Bas aan.

ALLE SPORTEN De nog altijd jeugdige presentatoren zijn sportliefhebbers pur sang en etaleren dit iedere maandagavond van 19 tot 20 uur in MeerSport. "We willen in ons programma alle sporten aandacht geven. En dat vinden wij ook het leukste, om over soms onderbelichte sporten te praten. Je komt al snel uit bij hockey of voetbal. Maar wij willen ook juist alle sporten daaromheen behandelen. Dit levert vaak ook nog de leukste gesprekken op met atleten en trainers", vertelt Bas.

Een belangrijk onderdeel van MeerSport zijn de interviews met sporters uit de regio. "Wij vertellen het verhaal van iemand. We hebben soms mensen in de studio die niet zo bekend zijn, maar die wel een bijzonder verhaal hebben, er hard voor werken en bij wie het allemaal niet is komen aanwaaien. Dat vind ik het mooie aan wat wij doen", zegt Rick.

DIEPE VIJVER AAN TALENT Bas en Rick hebben de crème de la crème van de Haarlemmermeerse sportwereld al mogen ontvangen in studio. "Mirco Pruyser, hockeyer voor de Nederlandse olympische ploeg is dit seizoen langs geweest. Net als Lisa den Braber, die een bronzen medaille haalde op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro", somt Rick een aantal prominente atleten op.

"Dit zijn grote namen, maar het houdt niet op. Er zijn nog zoveel meer grote namen die kunnen komen. Haarlemmermeer heeft veel meer sporttalent dan je zou denken", vindt Bas.

Het vinden van die goede sporters lijkt voor de mannen geen enkel probleem. Een hele rits aan sporters wordt genoemd die een uitnodiging van MeerSport kunnen verwachten. "Merel van der Marel, een hardloopster, gaan we uitnodigen. Overal waar zij aan meedoet wint ze. Rinus van Kalmthout gaat komen, een talent in de autosport. En bijvoorbeeld turner en vriend van de show Casimir Schmidt." Kortom, MeerSport blijft interessante gasten tackelen voor leuke gesprekken die vanaf nu iedere donderdag zijn terug te lezen in HCnieuws.nl.

MeerSport is iedere maandagavond van 19 tot 20 uur te beluisteren op Meerradio, te vinden op 105.5 FM en 106.6 FM of via MeeRadio.nl. Volg Meersport op Twitter (@MeerSport) en Facebook (@MeerSportRadio) voor het laatste Haarlemmermeerse sportnieuws.