• OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Ron van der Steeg

Rico Verhoeven steelt de show

HOOFDDORP Deze week geen gast in de MeerRadio-studio voor MeerSport, maar een gast op locatie. In letterlijke en figuurlijke zin een grote gast, namelijk Rico Verhoeven. De wereldkampioen in het zwaargewicht was in Hoofddorp om een clinic te geven en MeerSport-host Bas Scharwachter was erbij.

In kickboksschool Team Man of Steel, gevestigd aan de Opaallaan, hadden zich tientallen kinderen verzameld om les te krijgen van een echte meester in de sport. De verwachtingen waren voor Rico's entree al hooggespannen. Bas vraagt een kleine kickbokser wat hem naar de sportschool heeft gebracht. "Rico Verhoeven natuurlijk. Hij is sinds kort wel mijn grote held. Verhoeven heeft toch gewoon gewonnen van Badr Hari", zegt hij enthousiast.

CHAOS "Dit is heel vet, de kans van mijn leven. Rico Verhoeven komt niet iedere dag langs, dus die kans moet je pakken. Toen Rachid Belaini, eigenaar van Team Man of Steel, zei dat Rico zou komen heb ik meteen ingeschreven", zegt een andere leerling. Noah, ook aanwezig voor de clinic, wist direct een souvenirtje te scoren. "Ik heb net een handtekening gevraagd en een foto met Rico gemaakt. Hij kwam binnen en het werd meteen al gaaf. Iedereen begon te filmen en te schreeuwen. Het is wel gekkenwerk, volgens mij zijn er meer dan vijftig mensen. Het is gewoon chaos. Maar als de clinic straks begint start de chaos pas echt".

Bas krijgt vlak voordat de clinic begint de kans om Rico nog even aan zijn mouw te trekken. De 27-jarige wereldkampioen heeft er zin in. "Zeker! We gaan hier even de show stelen. In de clinic gaan we terug naar de basics, naar de basis van het kickboksen. Het geeft me heel veel energie om met deze kinderen aan de slag te gaan. Jongens, laat je even horen!", roept Rico, waarna de dojo zich vult met luid gejuich van de kinderen.

Terwijl Verhoeven zijn kickboks-kennis overbrengt op de jeugd, vraagt Bas aan sportschooleigenaar en organisator Rachid Belaini of het moeilijk was de wereldkampioen in zijn gym te krijgen. "Ik heb hem gewoon gebeld en gevraagd of hij een clinic wil geven. We kennen elkaar al langer, de kickbokswereld is best wel klein. We hebben ook op dezelfde gala's gevochten. Voor mij was dit een mooi moment om hem te strikken. Aan de ene kant was het financieel ook wel een risico, Rico vraagt natuurlijk best wel veel. Maar het heeft allemaal goed uitgepakt. Moet je zien wat een opkomst", zegt Rachid, die zelf ook als prof heeft gekickbokst, enthousiast.

PESTEN "We hebben bij Team Man of Steel niet alleen kickbokstraining", vervolgt hij. "Er is bijvoorbeeld ook zaktraining en bootcamp. Alle trainingen zijn ook voor kinderen die onzeker zijn of gepest worden. Via het kickboksen willen we kinderen zelfvertrouwen geven. Zelf ben ik in mijn jeugd ook gepest en het kickboksen heeft mij geholpen. Ik kan de kids veel bijbrengen omdat ik me in hen kan verplaatsen." Noah, die al eerder voor de microfoon stond en het zoontje van Rachid is, is het daar roerend mee eens. "Ik ben vroeger op school ook gepest. Maar nu ik op kickboksen zit ben ik niet meer bang, Het is een sport om jezelf te kunnen verdedigen."

Als het aan Rachid ligt is Rico Verhoeven niet de laatste grote naam die een bezoek brengt aan zijn gym. "Hierna wil ik Nieky Holzken of Remy Bonjasky, ook grote namen in de sport, voor een clinic strikken. En wie weet ooit nog Badr Hari".

RICO VS. BADR 2 Over diezelfde Badr Hari en een mogelijk tweede gevecht had Rico Verhoeven een aantal uitspraken tegenover Bas. "Als we het rond kunnen maken komt er zeker een nieuwe confrontatie. Maar er is nog niks definitief. We hebben ook nog geen tijd en locatie. Er moeten nog zoveel dingen besproken worden", zegt Rico. Mocht de wedstrijd er komen, dan zit het met het zelfvertrouwen van de Brabander wel goed. "Badr gaat mij niet stoppen. Dat heeft hij vorige keer niet gedaan en dat gaat hij de volgende keer ook niet doen."