• Eigen foto

Rinus van Kalmthout wint seizoenopener Indy Lights

HOOFDDORP Rinus van Kalmthout heeft in zijn debuutweekend in het Indy Lights Championship Presented by Cooper Tires meteen een overwinning behaald. In de tweede wedstrijd in St. Petersburg van het weekend startte de 18-jarige Hoofddorper van een tweede positie, nam in de tweede ronde de leiding over om die vervolgens niet meer af te staan.

Meteen nadat TeamNL-rijder de leiding in handen had, bouwde de Juncos Racing-rijder zijn voorsprong uit tot drie seconden. Deze afstand bleef vervolgens geruime tijd gelijk, maar vanaf de 25ste ronde liep de marge snel op zodat deze in ronde 33 zelfs 6,8 seconden bedroeg. Op dat moment kwam echter de safetycar in de baan en was de voorsprong van de Nederlander in één klap verdwenen.

Bij de herstart waren er nog vier ronden te gaan. Van Kalmthout liet zich echter niet nerveus maken en pakte met een voorsprong van 0,6 seconden de overwinning. Daarmee heeft het jonge Nederlandse talent in zijn debuutweekend in de Indy Light klasse meteen een zege achter zijn naam staan.