• Cees van Dam

Rivaal Schweertman nog altijd welkom bij MeerSquash

HOOFDDORP 'De beul van MeerSquash' wil hij liever niet genoemd worden, maar Piëdro Schweertman bleek afgelopen week een ware plaaggeest voor de Hoofddorpse formatie in de hoogste squashcompetitie van Nederland. De Nederlands kampioen squash pakte met Victoria Rotterdam de overwinning en deed maandagavond zijn verhaal bij MeerSport op MeerRadio.

Piëdro komt oorspronkelijk uit Vlissingen, maar kent Hoofddorp als zijn broekzak. "Ik heb er vele jaren gewoond, maar nu ben ik ook één of twee keer per week bij MeerSquash te vinden. Bij de club traint Paul Coll en hij is de nummer negen van de wereld. In Nederland heb je niet heel veel profs, dus met hem trainen is een goede oefening. Of ik nu nog terug kan komen bij de verenging na de overwinning? Gelukkig wel."

De 34-jarige Nederlands kampioen is nog welkom, ondanks de zege namens zijn club Victoria Rotterdam in de Eredivisie van het squash. Na een vier uur lange thriller won Piëdro in het laatste onderonsje van MeerSquasher Tim Weber.

"Het was echt een prachtige sportavond. De eerste twee partijen mondden uit in een vijfsetter, waardoor er veel tijd overheen ging. Ik was als laatste aan de beurt en mijn warming-up was afhankelijk van de tweede partij. Ik dacht dat Paul Coll van MeerSquash gemakkelijk zou winnen, maar 'onze' speler maakte het hem erg lastig. Ik heb me wel vier keer moeten opwarmen, dus op een gegeven was ik wel een beetje gaar. Gelukkig verliep het voor mij allemaal goed."

De rivaal uit Rotterdam won met 7-11 en daardoor zakt MeerSquash naar de derde plaats in de competitie. Piëdro denkt dat de Hoofddorpse vereniging ondanks de nederlaag lang gaat meedoen in de strijd om de titel. "Ik denk dat ze op de lange termijn heel stabiel zullen zijn. Als ik eerlijk ben, dan denk ik dat wij met Victoria niet de grootste concurrent zijn. Twente heeft sinds een aantal jaar twee grote sponsoren, dus als zij geen grote blessures krijgen, dan zullen zij de grote titelkandidaat zijn."

MeerSport is iedere maandagavond van 20 uur tot 21 uur te beluisteren op Meerradio, te vinden op 105.5 FM en 106.6 FM of via Meerradio.nl. Volg MeerSport op Twitter (@MeerSport) en Facebook (@MeerSportRadio) voor het laatste Haarlemmermeerse sportnieuws.