• Vv Zwanenburg-voorzitter Oos Kesbeke en Robert van Boxel.

    Eigen foto
  • Robert van Boxel in actie voor FC Lisse.

    Marcel van den Bos

Robert van Boxel nieuwe trainer vv Zwanenburg

ZWANENBURG Oud-profvoetballer Robert van Boxel wordt met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van vv Zwanenburg. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club is de nieuwe trainer gepresenteerd. Van Boxel volgt Mehmet Simsek op die aan het eind van het seizoen zal vertrekken.

Robert van Boxel is een oude bekende van vv Zwanenburg. Hij heeft tot zijn 11de bij NAS gevoetbald, één van de twee clubs waaruit in 2005 vv Zwanenburg is ontstaan. Nadat hij vertrok bij de club uit zijn geboortedorp kwam hij via een aantal andere amateurverenigingen uit bij PSV, waar hij in 202 zijn profloopbaan begon. Hij speelde dat seizoen één duel voor de huidige landskampioen, toen hij als invaller voor Johann Vogel in het veld kwam in de met 7-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Excelsior. Vervolgens kwam hij als prof ook nog uit voor clubs als ADO Den Haag, SC Cambuur, Sparta en AGOVV. 

EERSTE CLUB Na een periode bij FC Lisse kwam Van Boxel bij het Haarlemse EDO terecht, waar hij nog altijd speelt. Na dit seizoen eindigt hij zijn actieve voetballoopbaan om zich te kunnen richten op het trainersvak. Vv Zwanenburg wordt de eerste club waar hij als trainer actief zal zijn. 

Richard Padt, bestuurslid voetbalzaken, is zeer verheugd met de aanstelling van Van Boxel. "Vv Zwanenburg is een mooie dorpsclub. Met Robert halen we een jongen van het dorp binnen. Dat is al mooi. Verder zijn wij als bestuur en club 2 jaar geleden begonnen met het voetbalplan 'Kanjers van Morgen'. Een plan waar we veel aandacht geven aan de begeleiding van onze jeugd en onze trainers. Allemaal gericht op het voetbal van morgen. Met de aanstelling van Robert trekken we dit plan mooi door. We willen Robert de kans geven om zich te ontwikkelen als trainer. Een trainer uit ons dorp en we halen hiermee de Kanjer van Morgen binnen."