• Pr.
  • Pr.
  • Pr.

Rolstoeldansers in kerstsferen

HOOFDDORP Dansparen uit het hele land streden zaterdag 9 december op de gezelligste rolstoeldanswedstrijd van het jaar. Zo ook dansparen van Walking Wheels uit Hoofddorp.

Danny Castien (Haarlem) komt met twee verschillende partners uit. Samen met Miranda Moleman (Haarlem) danst hij in de hoogste klasse in de duo voor zowel standaard als Latin. Bij de Latin dansen hebben zij geen concurentie en worden dus eerste, bij de standaard dansen worden zij derde. Castien danst ook met Astrid Jonker uit Nieuw-Vennep in de combi a-klasse standaard. Zij worden knap tweede van de zes paren.

Ook, de uit Haarlem afkomstige, Joan Nunumete danst in de a-klasse zowel standaard als Latin met haar partner Linda Castien (Zandvoort). In beide competities eindigen zij laatste, duidelijk is wel dat de jury hierin niet eensgezind was.

Linda Castien komt ook met Astrid Jonker op de vloer in de a-klasse combi standaard. In een categorie van tien paren komen zij na de eerste ronde voor een herkansingsronde terug. Via deze ronde plaatsen zij zich voor de finale, waarin ze een vijfde plaats veroveren.

Een nieuw paar afkomstig uit Heemstede, Esther Melchior en Jack Kokelaar, komen in de beginnersklasse zowel duo als combi uit. In de combi worden zij eerste, in de duo worden zij derde van de zes paren.

Een tweede nieuw paar Nancy en Dexter Miguel vanuit nieuw-lekkerland, start in Oldenzaal hun wedstrijdcarrière. In de beginnersklasse eindigen zij als derde, maar betoveren de toeschouwers met hun uitstraling en dansplezier.

Het (echt-)paar Marga en Wieger van Lith uit Amsterdam, komen uit in de a-klasse duo voor zowel standaard als Latin. Bij de standaard dansen moeten zij het opnemen tegen elf andere paren. Na de eerste dansronde, worden zij voor de herkansingsronde terug gevraagd. Hierbij wordt de voorkeur gegeven aan andere paren waardoor zij niet worden gevraagd voor het dansen van de finale.

De nieuwe koppels hebben de smaak te pakken en zullen in februari bij de volgende competitie zeker ook weer uitkomen.

Voor meer informatie: www.walkingwheels.nl.