• Redactie

Ruime zege 'MeerSquash op landskampioen

HOOFDDORP Het eerste herenteam van 'MeerSquash heeft woensdagavond goede zaken gedaan in de Nederlandse squasheredivisie. In Dordrecht wonnen de Hoofddorpers met maar liefst 12-2 van regerend kampioen SportCity.

Paul Coll en Jan van den Herrewegen hadden op posities één en twee alleen in de openingsgame felle tegenstand van hun tegenstanders. Coll trapte vervolgens tegen Dylan Bennett het gaspedaal in (11-9, 11-5, 11-4) en Van den Herrewegen deed hetzelfde tegen Rene Mijs (11-9, 11-5, 11-5).

Eerder op de avond had Bart Ravelli zijn club al op voorsprong gezet na een zwaarbevochten zege op de Fransman Fabien Verseille. In een prachtig duel zag Ravelli een 2-0 voorsprong ongedaan gemaakt worden door zijn sterke opponent, maar in het beslissende vijfde bedrijf maakte hij de partij alsnog knap af: 11-8, 11-6, 10-12, 8-11, 11-8.

Ondanks een onverwachte nederlaag op de eerste speeldag heeft 'MeerSquash nu na vier speelronden 39 punten bij elkaar geslagen, maar liefst tien meer dan de nummer twee Victoria Rotterdam.

De volgende tegenstander van 'MeerSquash is Twente, dat derde staat in de SBN-Eredivisie met 26 punten uit drie duels en virtueel dus slechts één verliespunt meer heeft dan de trotse koploper. Op 30 november staat de topper 'MeerSquash vs. Twente op het programma op het Arnolduspark in Hoofddorp. Toegang tot deze wedstrijd is zoals altijd gratis voor zowel leden als niet-leden.