• Haarlemmermeer Run
  • Haarlemmermeer Run
  • Haarlemmermeer Run
  • Haarlemmermeer Run
  • Haarlemmermeer Run
  • Haarlemmermeer Run

Samen sporten tijdens Jeugdloop dnata Haarlemmermeer Run

HAARLEMMERMEER In aanvang van de dnata Haarlemmermeer Run, op zondag 1 september, spreekt de organisatie met betrokkenen van de run. Henk Koning is sinds de oprichting van de Haarlemmermeer Run, nu 15 jaar geleden, altijd nauw betrokken geweest bij de loop. Vol trots vertelt hij over dit evenement en ook over de inzet van alle vrijwilligers.

Henk is al jaren met een acht-tal vrijwilligers vanuit HCnieuws aanwezig om bij de finish medailles, drinken en andere extra's uit te delen. Henk is trouwens zelf ook nog fanatiek hardloper en zijn eigen kinderen, schoonzoons en broers, neven en nichten en nu ook zijn drie kleinkinderen rennen ook enthousiast mee tijdens de run op 1 september.

"Dit prachtige sportieve evenement heeft als enorme toegevoegde waarde het ontmoeten van mensen, het delen van al het enthousiasme met gelijkgestemden." De dnata Haarlemmermeer Run is het grootste sportieve evenement in de Haarlemmermeer. "Sport het mooiste wat er is om kinderen met ouders samen sportiviteit te delen, en alle kinderen moeten leren genieten van sportieve evenementen." Henk vervolgt: "Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst." Je kunt er volgens Henk echt niet vroeg genoeg mee beginnen.

Henk daagt iedereen en met name ook alle kinderen in Haarlemmermeer uit om mee te komen doen. Met de finish in het mooie honkbalstadion is echt een belevenis voor kinderen. Henk zal na de loop zo'n prachtige medaille om de nek van de kinderen hangen voor de prestatie die ze geleverd hebben. De HC-nieuws/Witte-weekblad Kids Run is ingedeeld in drie leeftijdscategorieën, 4-6 jaar, 7-9 jaar en 10-12 jaar. Ook de burgemeester heeft aangegeven aanwezig te willen zijn bij het startschot.

En natuurlijk worden kinderen bij de start, onderweg en bij de finish dan aangemoedigd door ouders, opa's en oma's en publiek. Henk roept als trotse vrijwilliger en sponsor van het eerste uur iedereen op om of mee te doen met lopen, mee te helpen als vrijwilliger of aan te komen moedigen. "Maak er een sportief en gezellig familie-uitje van. Dit evenement moet nog vele jaren plaatsvinden om twee belangrijke redenen; zowel de sportiviteit en ontmoeting met andere mensen."

Voorinschrijven kan via de website (haarlemmermeerrun.nl) en na-inschrijven kan op zaterdag 31 augustus tussen 10.00 - 15.00 uur en op zondag 1 september tot 15 minuten voor de start bij het Honkbalstadion in Park21. En uiteraard kunnen vrijwilligers zich ook nog aanmelden via de website.