Samen verder als Badmintonclub (BC) MeerShuttle

HOOFDDORP Badmintonverenigingen De Vliegende Shuttle en Overbos gaan samen verder als Badmintonclub (BC) MeerShuttle. De Vliegende Shuttle (DVS) met zo'n 175 leden bestaat dit jaar 65 jaar. En ook Overbos (BVO) loopt met haar meer dan 35 jarige bestaan al lang mee in de badmintonwereld. Voor een sterkere vereniging en een nog beter badmintonaanbod met veel activiteiten voor alle jeugd- en seniorleden besloten beide verenigingen om te gaan fuseren.

Door het in elkaar schuiven van de beide competitieselecties ontstaat ook een competitieafdeling die zowel regionaal als landelijk goed is vertegenwoordigd. De voorzitters Ramon Riedijk (DVS) en Albert Schoof/Sandra Vlaar (BVO) zien de fusie helemaal zitten. Ook uit de ledenvergaderingen van beide verenigingen kwamen positieve geluiden. Goede reden dus om op de ingeslagen weg verder te gaan.

Grote vraag was wat de naam zou worden van de nieuwe vereniging die gelijk tot de grootste badmintonverenigingen van Nederland gaat behoren. De prijsvraag die werd uitgeschreven leverde vele mooie namen op. Maar de 'winnaar' werd BC MeerShuttle. De onthulling van deze naam vond op ludieke wijze plaats door sportwethouder Adam Elzakalai, tezamen met de voorzitters van beide verenigingen, tijdens de Sportfair op zondag 7 juni 2015. De nieuwe huisstijl die past bij de uitstraling van de nieuwe vereniging, wordt feestelijk onthult bij de opening van het nieuwe seizoen.

Hoewel de fusievereniging nu tot de grotere in Nederland behoort, zijn nieuwe leden meer dan welkom. Geïnteresseerden kunnen kennismaken op een van de open avonden op 16 en 17 september. De speellocatie is Sportplaza Het Spectrum. Meer informatie op www.devliegendeshuttle.nl of www.bvoverbos.nl.