• Jan van de Bilt

Scherpte ontbreekt bij Decrotech mannen in Almere

HOOFDDORP Na een mooie zege vorig weekend op Binnenland (Barendrecht) moesten de BV Hoofddorp Decrotech mannen naar Almere om tegen Almere te spelen. Enkele weken geleden werd in Almere gespeeld voor de nationale beker en deze wedstrijd werd gewonnen.

De Hoofddorpers begonnen voortvarend met een 3-9 voorsprong. Een time out bracht direct verandering voor Almere. De gastheren begonnen scherper en harder te verdedigen en dat was iets wat de Decrotech mannen ontbrak deze avond. Normaal gaan de Hoofddorpers hier snel in mee en doen er nog een schepje bovenop, maar er was geen speler die het tij kon keren. Het eerste kwart werd wel winnend afgesloten, zei het met een klein verschil.

Het tweede kwart werd er te veel ruimte gegeven, waardoor Almere, via hun schutters, de Hoofddorpers inhaalde. Hoofddorp kwam nog weer in het spoor, maar een driepunter van Almere in de laatste minuut zorgde er toch voor dat Almere met een voorsprong de rust in ging. Ruststand 36-32.

Tijdens de rust werd aangehaald dat de tegenstander echt te veel ruimte kreeg om vrije schoten af te leveren. Men moest juist extra hard werken om 'zelf' vrije schoten te kunnen krijgen. Verdedigend ging het nu beter, maar aanvallend kon Hoofddorp maar geen vuist maken. De passing was niet secuur genoeg om meteen een schot te kunnen nemen, maar ook het goed vrijkomen was een groot probleem.

Het laatste kwart moest dan de verandering brengen, maar deze bleef uit. Geen één speler kon het team op sleeptouw nemen voor de overwinning. Decrotech kwam wel steeds dichterbij, maar liet daarna ook snel weer een gaatje vallen. In de dubbele cijfers kwamen Amedeo Proto en Kevin van Duuren met ieder 12 punten. Eindstand 71-62.

Aanstaande vrijdag spelen de Decrotech Heren in de SKWA tegen Arnhem Eagles om 21.00 uur. Toegang vrij!