Schreurs en Machalova nationaal kampioen

HOOFDDORP De 'MeerSquashers Tom Schreurs en Annamaria Machalova hebben afgelopen weekend in Hoofddorp de nationale squashtitel veroverd in hun eigen leeftijdscategorie. Daarnaast wonnen nog eens vijf leden van de succesvolle Hoofddorpse squashclub een medaille op het Nederlands Kampioenschap voor junioren.

Machalova liet zich bij de meisjes onder de elf jaar kronen tot nationaal kampioene. De speelster van 'MeerSquash was in haar leeftijdsklasse duidelijk een maatje te groot voor clubgenotes Marlieke Mols en Elcke Mols die respectievelijk als tweede en als derde eindigden.

Ook bij de jongens onder de vijftien jaar stond een 'MeerSquasher op de hoogste trede van het podium. De veertienjarige Tom Schreurs domineerde 'zijn' klasse en verloor in de vier wedstrijden die hij speelde slechts tweeëndertig punten, een gemiddelde van nog geen drie per game. In de eindstrijd moest ook Sebastiaan Hofman, eveneens lid van 'MeerSquash, buigen voor het powerspel van de Hoofddorper.

Naast Machalova, Schreurs (goud), Mols, Hofman (zilver) en Mols (brons), konden ook Gabi Fritsche en Catlyn van Maas de Bie tevreden terug kijken op de nationale titelstrijd. Fritsche pakte verrassend het zilver bij de meisjes onder de negentien jaar, en voor Van Maas de Bie was er een bronzen plak weggelegd in de meisjes <15 klasse.