Selectie UNO wordt gevaarlijk klein

HOOFDDORP Om er een beetje moe van te worden, laat hoofdtrainer Mo Ajar weten. Niet van het voetbal, maar van het aantal spelers waar hij wekelijks op kan rekenen.

Of het voor de uitslag veel had uitgemaakt, dat blijft de vraag. Maar als je over 12 of 13 spelers kunt beschikken, kun je twee geblesseerde spelers in ieder geval wel de rust geven die ze nodig hebben. Nu werd met maar elf man gestart en moest UNO dat thuis ook nog eens tegen HBC doen met een gehavend team. Tel daarbij op de manier waarop gereageerd werd op vlagsignalen wegens buitenspel ("zeg naar: niet gereageerd werd", aldus de hoofdtrainer) dan is snel duidelijk waar de 1-4 vandaan komt.

"Door het tekort aan spelers in combinatie met de blessures, speel je het laatste deel van zo'n wedstrijd met maar 9 fitte speler. HBC heeft wellicht niet de jongste spelers, maar het zijn wel allemaal slimme jongens die zo'n kans niet links laten liggen. Mogmaals - als je voldoende fitte spelers tot je beschikking hebt, dan gebeurt dit niet."