• Pixabay.com

Slecht begin van 2019 voor heren van 'MeerSquash

HOOFDDORP Het eerste herenteam van 'MeerSquash is 2019 slecht begonnen. In de DPD Eredivisie verloren de Hoofddorpers woensdagavond dik met 12-2 van Squash Ridderkerk.

De afwezigheid van kopman Paul Coll, de nummer zeven van de wereld, brak de squashers uit Hoofddorpers gisterenavond wederom op in Ridderkerk. Interim-kopman Tim Weber was op positie één simpelweg niet goed genoeg om het de sterke Fransman Lucas Serme lastig te maken: 5-11, 3-11, 3-11.

JEUGDKAMPIOEN Op positie drie kon nationaal jeugdkampioen Tom Schreurs het ook niet bolwerken. De 17-jarige Hoofddorper begon prima aan zijn duel met routinier Rene Mijs, maar na het nipte verlies van de eerste game kon hij de voormalige international niet meer bijbenen: 14-16, 5-11, 6-11.

In het slotduel van de avond moest Bart Ravelli eveneens zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander van Squash Ridderkerk. In een spannend duel was Dylan Bennett net iets doortastender op de beslissende momenten: 9-11, 11-8, 8-11, 11-6, 7-11.

ACHTERSTAND Door de derde nederlaag op rij staat 'MeerSquash nu zesde met 43 punten uit zeven duels. De achterstand op koploper Squash Drachten is inmiddels opgelopen tot achttien punten. Ook Victoria (56), titelverdediger Twente (54), MAX Sports (53) en Squash City (44) staan boven de Hoofddorpers.

Het volgende duel voor 'MeerSquash, uit tegen hekkensluiter Squash Utrecht, staat woensdag 30 januari op het programma. De eerstvolgende thuiswedstrijd is 6 maart tegen Victoria.