Softbaldames Pioniers in Silver Leaugue

HOOFDDORP De softbal dames van Hoofddorp Pioniers keren na een afwezigheid van 5 jaar komend seizoen terug op het een na hoogste niveau in Nederland. Na Nederlands kampioen Wedstrijdsport te zijn geworden liep de Hoofddorpse formatie afgelopen seizoen promotie nog net mis. Door het terug trekken van Zwijndrecht zullen de Hoofddorpse dames toch komend seizoen in de Silver League uitkomen.

Na het vertrek van een aantal speelsters is het team op verschillende plaatsen aangevuld met nieuwe speelsters. Van Storks uit Den Haag komt een 3 tal speelsters Pioniers versterken. Zo heeft werpster Eliza van den Oever-Pronk zich in een aantal jaren opgewerkt van de 3e klasse naar de 1e klasse en was afgelopen seizoen een van de top werpsters in de 1e klasse waar zij goed was voor 151 maal 3 slag.

Rebecca Berkhout was jaren lang catcher bij Storks, naast catcher kan zij ook uit de voeten op meerdere posities in het binnenveld en zal met haar snelheid en slagkracht van grote waarde zijn voor Pioniers.

Ook Valerie Grampon bij Pioniers te bewonderen zijn. Zij speelt in het buitenveld en staat te boek als een van de snelste speelsters binnen de nationale softbal wereld en maakt daar aan slag zowel in het veld gebruik van.

Van DSS komt Marinde Bats naar Pioniers, Bats is een jonge talentvolle speelster die zowel in het binnenveld als buitenveld uit de voeten kan.

Femke Nuijten zal na afgelopen jaar veel al te hebben mee getraind met de dames selectie definitief de overstap uit de Hoofddorpse jeugd naar het 1e dames team maken.

Ook in de coaching is het een en ander veranderd. Tuti Rumai (gestopt) en De Flanegin (coach Vaessen Pioniers) keren in 2016 niet terug bij de dames.Het team staat komend seizoen onder leiding van Glennsig Polonius.

Polonius is geen onbekende, de afgelopen 2 seizoenen fungeerde hij als een van de coaches van de Hoofddorpse dames, tevens is Polonius speler van het eerste Hoofddorpse heren softbal team en aanvoerder van het Nederlands heren softbal team.

Polonius zal geassisteerd worden door Raily Margaritha, Margaritha was afgelopen jaren als coach actief bij onder andere BKSV Danger II en Hilversum Hurricanes.

De competitie start op 16 april (onder voorbehoud) en Pioniers zal haar thuis wedstrijden gedurende het seizoen 2016 op zaterdag gaan spelen op het honk-en softbal complex in Hoofddorp.