• Jan van de Bilt
  • Jan van de Bilt
  • Jan van de Bilt
  • Jan van de Bilt
  • Jan van de Bilt

Spectaculaire opening basketbalseizoen

HOOFDDORP Basketball Vereniging Hoofddorp (BVH) trapt op zaterdag 1 september het seizoen af. In het Sportcomplex Koning Willem-Alexander (SKWA) zijn die dag van allerlei basketbal activiteiten te beleven.

Vanaf 10.00 tot 12.00 is er een funparcour voor de allerkleinsten van BVH. Dat zijn de kinderen van de Basketballschool tot en met de Mix 10 jaar. Om 12.00 uur is de start van het 3x3 toernooi tot 14.30 uur. Dit is voor de leeftijd vanaf de categorie onder 12 jaar.

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er bij 3x3 basketball door twee teams van drie spelers tegen elkaar gespeeld. De wedstrijden spelen zich af op een basketballveld op één basket. Dit zorgt dynamisch en spectaculair basketball. Fantastisch om te doen en om naar te kijken.

Om 15.00 uur speelt de selectie van coach Linda Somers - Decrowear Dames 1 een oefenwedstrijd. De dames hebben het seizoen 2017/2018 minder afgesloten in de landelijke competitie. Ze zijn op de 10e plaats geëindigd. Voor het nieuwe seizoen heeft het team versterking gekregen van Marcelle Noordanus die vroeger ook bij BVHoofddorp speelde.

Om 17.00 uur is er een rolstoelbasketball wedstrijd. Letselschade.com-Invacare BV Hoofddorp heeft op dit moment drie teams, waarvan het eerste team op eredivisieniveau speelt. Rolstoelbasketball is geschikt voor een diverse groep sporters in alle leeftijden zoals spelers met een dwarslaesie, maar ook spelers met een beperkte beweging in hun rug of knieën. Interesse? Mail dan via Reindert Heidema aan rolstoelbasketball@bvhoofddorp.nl.

Om 19.00 uur speelt Decrotech Heren 1 een oefenwedstrijd. Hoop is er dat de mannen van coach Ronald Karsten hoge ogen gaan gooien in de landelijke competitie.