• Jos van Rooijen

Sponsorprobleem voor Hoofddorp Pioniers

HOOFDDORP Hoofddorp Pioniers, vorig seizoen nog vierde in de eindrangschikking, is er nog steeds niet in geslaagd een nieuwe hoofdsponsor te vinden. Binnen de vereniging is daarom een geldwervingsactie gestart in de vorm van een 'Club van 100'.

Het duurt nog wel een paar maanden voordat het nieuwe seizoen start. En die maanden kan Hoofddorp Pioniers heel goed gebruiken. Niet alleen om de nieuwe spelers in te passen in hun nieuwe team (de honkbalvereniging heeft zich tijdens de transferfase met meerdere belangrijke spelers kunnen versterken), maar om er überhaupt voor te zorgen dat die spelers het veld in kunnen onder de naam van een nieuwe hoofdsponsor.

Dat blijkt uit het laatste nieuwsbericht op de site van de Hoofddorpse vereniging die onlangs nog het 50-jarig bestaan vierde. Daarin worden honkballiefhebbers opgeroepen lid te worden van de net opgerichte Club van 100 en dat deze leden €500 doneren (5x €100 of 4x €125 is overigens ook mogelijk). Deze financiële bijdragen zijn, zo vermeldt de site, in eerste instantie bedoeld om het eerste mannen honkbalteam in stand te houden en om alle bijbehorende kosten daar uit te betalen. Een ander deel zal terugvloeien naar de jeugdteams en tevens naar de softbaltak van de vereniging.

In het kader van de actie is inmiddels een nieuw bord geplaatst in de hal (een maatje groter dan het Softball Vrienden bord, aldus de site) waar de naam van de donateur vermeld kan worden. Voor wie dat wil, is er ook de mogelijkheid om gezamenlijk donateur te worden. In dat geval worden alle namen symbolisch op één kleine honkbalknuppel genoteerd.

De eerste donateur is al bekend. Dat werd honkballer Roger Kops. De initiatiefnemers spreken tot slot de hoop uit dat er nog velen volgen.

Hoofddorp Pioniers is overigens niet de enige vereniging met 'start'-problemen. Kinheim in Haarlem heeft nu al aangegeven niet met een vertegenwoordigend team uit te kunnen komen in de hoofdklasse. Door het vertrek van een groot aantal spelers blijkt het voor Kinheim niet meer mogelijk voor het nieuwe seizoen een volwaardige selectie op de been te brengen. Het gevolg is dat de hoofdklasse in 2017 van start gaat met zeven teams.