Sportieve revanche op de verloren uitwedstrijd ZPCH

HOOFDDORP Na een aantal uitwedstrijden speelden de ZPCH waterpolodames zaterdag weer eens een wedstrijd voor het thuispubliek. Samen met de dames-2-ploeg en alle vier de herenteams was het een echte ZPCH-avond in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander. Ymke van Rossum beleefde het mee als pupil-van-de-week.

De selectie van coach Mark Joosten was gehavend. Twee vaste basisspeelsters waren niet van de partij, waardoor twee speelsters uit het tweede team 'geleend' werden. Door wederom een strakke pressing neer te leggen werd de aanval van De Waterwolf keer op keer afgeslagen. ZPCH scoorde in het 1e kwart eenmaal. Het 2e kwart leek in alle opzichten een kopietje van de 1e. ZPCH scoort eenmaal en komt op 2-0 voorsprong. De 3e periode was voor beide ploegen niet productief. Er werden geen doelpunten gemaakt. De laatste periode was daarentegen weer aantrekkelijker om te zien. Waterwolf en ZPCH scoren beiden nog twee keer. Eindstand 4 - 2 voor ZPCH, waarmee ze de 4 - 3 verloren uitwedstrijd sportief hebben gerevancheerd. Kim van Velzen maakte drie doelpunten, Brigitte Schuijt één.

De dames van ZPCH blijven ook na deze overwinning aan kop staan in de tweede klasse van de Regiocompetitie MidWest met vijf punten voorsprong op de nummer 2. Er dient nog één punt gehaald te worden uit twee wedstrijden om het kampioenschap in de wacht te slepen.