Sprintrecord voor Bowien Jansen

HOOFDDORP Juniore Bowien Jansen staat na een lange blessure tijd weer op de atletiekbaan. Bij indoorwedstrijden in Amsterdam laat AVH-atlete zien wat ze waard is. In twee series wordt de 60 meter sprint gelopen. In de eerste sprint zij al direct naar een tijd van 8.08 seconden, een nieuw clubrecord voor junioren. In de tweede reeks gaat het nog wat sneller want na 7.97 seconden is zij al over de finish. Jansen verbetert daarmee zelfs het clubrecord bij de senioren. Tevens is zij daarmee de snelste juniore van de dag in veld van 96 sprintsters.

Ook de mannelijke junioren Rutger Postma en Ivar Moinat staan aan de start. En komen verrassend tot eenzelfde tijd van 7.36 seconden. Meerkamper Noah Verboom blijft maar kort boven zijn clubrecord op de 60 meter horden met een tijd van 8.80 seconden.

In Breda behaalt juniore Merel van der Marel een derde plaats bij de Mastbos cross. Het zware, modderige parcours van 3800 meter is een fikse opgave voor de lichtgebouwde atlete. In het junioren meisjes klassement overall wordt zij ook derde en mag zij haar geldprijs incasseren.