Succesvol weekend 'MeerSquash op NK Jeugd

HOOFDDORP De 'MeerSquashers Frank Goossens, Sebastiaan Hofman en Feline Posdijk hebben zondag in Hoofddorp de nationale squashtitel veroverd in hun eigen leeftijdscategorie. Daarnaast veroverde nog eens vijf leden van de succesvolle Hoofddorpse squashclub een medaille op het Nederlands Kampioenschap voor junioren.

Posdijk liet zich bij de meisjes onder de 13 jaar kronen tot nationaal kampioene. De speelster van 'MeerSquash, door het plaatsingscomité vooraf als tweede ingeschaald, was in de finale clubgenote Katinka Duyvis in vier games de baas. In de poulefase hadden beiden dames ook al tegen elkaar gespeeld en ook toen was Posdijk de sterkste van de twee.

Ook bij de jongens stond in de jongste leeftijdscategorie een 'MeerSquash lid op de hoogste trede van het podium. Lange tijd leek de als eerste geplaatste Hofman tegen Pieter de Loos op een nederlaag af te stevenen, maar de 11-jarige squasher weerde in de zenuwslopende vierde game acht matchballen af (20-18) en won vervolgens ook het beslissende vijfde bedrijf na een tiebreak.

Goossens maakte in de finale van de Jongens <17 categorie eveneens een kansloos lijkende achterstand ongedaan op weg naar de titel. Tegen Thijs Roukens knokte Goossens zich knap terug na het verlies van de eerste twee games, maar verspeelde hij vervolgens in de vijfde game een 10-5 voorsprong. In een bloedstollende tiebreak spelers kregen beide spelers meerdere wedstrijdpunten, waarna Goossens uiteindelijk met 17-15 aan het langste eind trok. De 13-jarige Hoofddorper Tom Schreurs bekroonde een fantastisch toernooi met een derde plaats.

Naast Goossens, Posdijk, Hofman (goud), Duyvis (zilver) en Schreurs (brons), konden ook Niels van Leeuwen, Christoph Winzer en Gabi Fritsche tevreden terug kijken op de nationale titelstrijd. Van Leeuwen pakte zilver bij de Jongens onder de 23 jaar, voor Winzer en Fritsche was er een bronzen plak weggelegd in respectievelijk de Jongens <23 en Meisjes <17 klasse.