SV Pax Ritmische gymnastiek oppermachtig

HOOFDDORP Veel eremetaal voor de gymnasten van SV Pax afgelopen weekend. Zo waren er voor Hoofddorpse gymnasten op zaterdag wedstrijden voor de groepen, duo's en individueel niveau A. Op zondag 31 januari deden vijftien gymnasten van SV Pax mee aan de individuele wedstrijd op B-niveau.

De zaterdagochtend startte de wedstrijd met de groepen. SV Pax kwam uit met twee groepen, deze eindigden respectievelijk op een tweede en derde plaats.

In de middag werd de 2e regiowedstrijd duo's op C-niveau gehouden. De jarige Alina Samoriz behaalde met haar zieke duopartner Marith Elfering een welverdiende zilveren medaille bij de Prejunioren met een keurige hoepeloefening.

Bij de Benjamins haalde Alina met Lisa Donkervliet een bronzen plak. Natasja Rommerts en Ella Harmsen kwamen uit voor de senioren. Hun oefening was goed voor een zevende plaats.

In de loop van de middag was er ook een districtswedstrijd op A-niveau. Zes deelneemsters kwamen uit voor SV Pax. Eerst was het de beurt aan de Junioren A. Michelle Cuvelier en Carolien Plantjé lieten hun bal- en touw oefening zien, goed voor de vierde en de zesde plaats. Julia Tan veroverde met haar beide oefeningen een gouden medaille.

Bij de groep Senioren A was het Yasmin van Es en Chelsey Borchers die prachtige oefeningen lieten zien met bal en knots. Het tweetal werd beloond met de tweede en vierde plek. Verena Janga liet het publiek genieten van haar optreden, die door de jury gewaardeerd werd met een gouden plak.

Op de tweede dag van de districtswedstrijd Individueel, lieten de Benjamins A/B Lyvana Garrelts, Valeria Baars, Marit van der Stam, Laila van Es en Alessa Portengen hun nieuwe zonder materiaal- en baloefening zien. In een ijzersterk deelnemersveld eindigden zij respectievelijk op 1e, 2e, 3e, 5e en 6e plaats.

Bij de Prejunioren B startte Jeanine van Son. Zij liet een mooie hoepeloefening zien en vervolgens haar nieuwe oefening zonder materiaal. Ze eindigde op een welverdiende tweede plaats. Dana van Beem kwam dit jaar voor het eerst uit als Prejunior. Na een keurige hoepeloefening, heeft zij haar oefening zonder materiaal laten zien. Beide oefeningen waren goed voor de zesde plek.

In de middag was het de beurt aan de Junioren Taengmo Nieuwboer, Carmen Donkers, Eva Oortwijn, Chimène Poortvliet en Marith van Iperen. Zij deden een oefening met touw en een oefening met hoepel. Carmen werd eerste en Eva werd tweede. Ook Marith en Taengmo zaten goed in de wedstrijd en behaalden een achtste en negende plaats. Chimene eindigde op de twintigste plek.

Vervolgens was het de beurt aan de Senioren. Voor Pax waren dit drie gymnasten: Andra Harmsen, Marjolein Grimbergen en Ilse Huiskens. Zij kwamen uit met bal en knots. Ook hier was het weer raak voor de Hoofddorpse vereniging: Ilse werd eerste, Andra tweede en Marjolein vijfde.