• Carlos FERREIRA

Team Judo Yushi zet belangrijke stap naar titel in Hoofdklasse

NIEUW-VENNEP Judo Yushi heeft afgelopen zaterdag de leiding genomen in de Hoofdklasse van de WFJC teamcompetitie in Noord-Holland.

De vierde ronde van de competitie vond plaats bij Sportcentrum Pleizier in Amsterdam Zuid-Oost. De eerste wedstrijd moest het team direct aantreden tegen het thuisspelende Topjudo Amsterdam Zuid-Oost. Deze uitslag was met 10-4 een goede opwarmer voor het duel tegen Tom van der Kolk uit Alkmaar. Zowel Judo Yushi als Tom van der Kolk stonden bovenaan de ranglijst met evenveel competitiepunten, maar de Vennepse judoschool had een minder saldo van de punten van de individuele wedstrijden per teamduel. De krachtmeting won Judo Yushi met 8-6, waardoor het met een wedstrijd minder gespeeld nu virtueel de leiding heeft in de competitie. Ook in de laatste ronde moeten beide teams nog een keer tegen elkaar, dus het lijkt uit te draaien op een spannend slot.

EUROPEAN OPEN Tegelijkertijd met deze competitieronde stonden Kevin Snijders en Twan van der Werff op de European Open in Visé in België. In de klasse tot 73 kg bereikte Kevin Snijders de derde ronde door winst op Imhof uit Zwitserland en Adashev uit België. Beide wedstrijden won Snijders door armklem. De Fransman Clerget versperde echter de weg naar de kwartfinale; hij won van Kevin met houdgreep.

Twan van der Werff had tot 66kg eenzelfde route; na winst op Lekishvili (Georgië) en Tejoiani (Frankrijk), strandde Van der Werff in de derde ronde tegen Masy. De Venneper kon met drie overwinningen terugkomen tot de wedstrijd om brons. Daar brak het gebrek aan ritme, als gevolg van de blessure opgelopen op het NK, hem op en moest hij genoegen nemen met een vijfde plaats. Vijfde plaatsen waren er ook voor de judoka's tot 15 jaar die waren afgereisd naar Osnabrück in Duitsland, waar een zeer sterk toernooi plaatsvond voor jeugd. Dion Blanck (-42 kg), Max Stikkelorum (-42 kg) en Luca Needham (-38 kg) grepen net naast het brons. Sam Reneman (-34 kg) werd gedeelde zevende.

Podiumplaatsen waren er dit weekend wel op de jeugdtoernooien in Nederland; op het Internationaal toernooi in Hoogland behaalden de Haarlemmermeerse judoka's negen podiumplaatsen en op het meisjestoernooi bij Hikari behaalden de meiden onder leiding van coaches Ilse Buren en Riff Ekelschot vijf medailles.