• Judo Yushi
  • Judo Yushi

Thomas Vermeer kampioen afdeling Zuid-West

NIEUW-VENNEP Judoka Thomas Vermeer is afgelopen zondag kampioen geworden bij de A-pupillen in afdeling Zuid-West. In totaal plaatsten vijf judoka's van Judo Yushi zich via het afdelingskampioenschap voor het kampioenschap van Noord-Holland.

Het district Noord-Holland is ingedeeld in drie regio's. In elke regio worden afdelingskampioenschappen gehouden, waarbij de beste vijf judoka's zich kwalificeren voor het kampioenschap van Noord-Holland. De wedstrijden in afdeling Zuid-West vinden plaats bij Judo Yushi in Nieuw-Vennep. Op het kampioenschap voor pupillen tot 10 jaar, de A-pupillen, lukte het Thomas Vermeer om in de sterk bezette klasse tot 30 kg ongeslagen kampioen te worden. In dezelfde klasse behaalde Aiton Veldt een vijfde plaats. In de klasse tot 27 kg behaalde Wigo Hendriks de finale. Ook Hendriks bereikte ongeslagen de finale. De finale zelf kon hij niet winnen. In dezelfde klasse werd Miguel Anastacio Palaio derde. In de lichtste klasse, de klasse tot 21 kg, behaalde Aurora Dekker een vierde plaats.

Alle vijf judoka's zullen komende zaterdag 11 maart in Beverwijk op het kampioenschap van Noord-Holland aantreden.

De oudere wedstrijdjudoka's reisden afgelopen weekend af naar België en Brabant. In België vond het Judotornooi van Ingelmunster plaats, in Brabant de Open Brabantse kampioenschappen in Wouw. De judoka's die naar België afreisden behaalden een honderd procent score en namen allemaal een prijs mee terug naar Haarlemmermeer. Kirsten van Gulik, Tim Fennema, Loek van der Veld, Emilio Otte en Olivier Naert werden eerste. Max Stikkelorum behaalde een tweede plaats. Derde plaatsen waren er voor Christopher Groot en Luca Needham.

In Brabant werd Maira Medema eerste en behaalde Isa Russchenberg en Tom Duivenvoorden het brons.