• Judo Yushi

Tim Fennema op podium op Residentietoernooi

NIEUW-VENNEP Het residentietoernooi is het eerste kwalificatietoernooi voor judoka's in de leeftijdsklasse tot 18 jaar. Tim Fennema behaalde in deze leeftijdsklasse de derde plaats in de gewichtsklasse tot 81 kg.

Fennema won in de voorronden van Van de Hee met waza-ari en van Garms en Klijsen met vol punt. In de halve finale was er een gelijkopgaande strijd tussen Fennema en Van der Elst uit Noord-Nederland, maar omdat de Judo Yushi judoka iets te graag wilde aanvallen werd hij overgenomen en verloor. De daaropvolgende strijd om brons won Fennema met vol punt met ko-soto-gake, een beenworp, van Gleeson uit Ierland. Door de bronzen medaille heeft hij zijn eerste punten verzameld op weg naar plaatsing voor Europacups.

Bij de junioren en senioren stonden alle vier de deelnemers van Judo Yushi op het podium. Kirsten van Gulik werd eerste tot 63 kg en Riff Ekelschot tweede tot 52 kg. Bij de heren behaalden Raynaldo Kuijpers en Niels Dekker een derde plaats.

Bij de jeugd tot 15 jaar en de pupillen tot 10 jaar was er een eerste plaats van Maira Medema, tweede plaatsen voor Cihan Catal, Dion Blanck, Teun Zwetsloot en Markus Feddema. Melle van Es veroverde een derde plaats.