• Judo Yushi
  • Judo Yushi
  • Judo Yushi
  • Judo Yushi
  • Judo Yushi
  • Judo Yushi
  • Judo Yushi
  • Judo Yushi
  • Judo Yushi
  • Judo Yushi

Topjudotoernooi Haarlemmermeer meer dan 1000 deelnemers

HOOFDDORP Topjudo het afgelopen weekend in Sportcomplex Koning Willem-Alexander tijdens het negende Topjudotoernooi Haarlemmermeer. Voor de Judo Bond Nederland het tweede toernooi in de cyclus voor plaatsing in de Europacups voor de leeftijdscategorie tot 18 jaar. Via de Europacups kunnen dan vervolgens weer plaatsen voor EK en WK worden afgedwongen.

Op zaterdag verschenen drie leeftijdsklassen op de mat. Voor die dag hadden zich circa 700 judoka's ingeschreven, met onder andere ook judoka's uit België, Duitsland, Zweden en Ierland.

In de ochtend waren de judoka's tot 12 jaar actief en in de leeftijdsgroep tot 15 jaar. Met name bij de leeftijdsklasse tot 15 jaar verschenen veel judoka's uit de Nederlandse top op de mat.

Judo Yushi deed het ook goed en won in deze leeftijdsklassen zes prijzen. In de leeftijdsklasse tot 12 jaar werd Mathieu Bakker eerste tot 46 kg en behaalden Maira Medema bij de meisjes tot 32 kg en Markus Feddema bij de jongens tot 34 kg een derde plaats. In de leeftijdsklasse tot 15 jaar stond Olivier Naert namens Judo Yushi op het hoogste erepodium tot 34 kg. Cihan Catal werd tweede in de plus 66 kg klasse en Dion Blanck behaalde een derde plaats in de klasse tot 42 kg.

In de middag was het de tijd voor de Topklasse, die bestaat uit junioren tot 21 jaar en senioren. Door deze samenvoeging ontstaat een zeer sterk bezet deelnemersveld. In deze leeftijdsklasse waren er zes heren en vier dames gewichtsklassen met een landelijk sterke dekking. Judo Yushi won in de topklasse vijf medailles. Riff Ekelschot werd eerste in de klasse tot 52 kg bij de dames en Kirsten van Gulik tweede in de klasse tot 63 kg. Kirsten maakte een sterke reeks en verloor alleen de finale van de Belgische nationaal kampioene.

Bij de heren werd Tim Kuijpers tweede tot 90 kg en behaalden Oliver Kieviet tot 81 kg en Niels Dekker tot 100 kg een derde plaats.

Op zondag, de dag van het kwalificatietoernooi voor de Europacups tot 18 jaar in 2017 hadden zich circa 400 judoka's ingeschreven. De gehele Nederlandse top in deze leeftijdsklasse was dus aanwezig in Hoofddorp. Voor Judo Yushi behaalde Tim Fennema zijn tweede medaille uit twee meetmomenten door derde te worden in de klasse tot 81 kg.

De organisatie het Topjudo Toernooi Haarlemmermeer lag in handen van Stichting Meerjudo en Judo Yushi. De Judo Bond Nederland, uit name van de Nationale Wedstrijd Organisatie Commissie, sprak van een goed verlopen toernooi. Speciale dank ging uit naar het Nederlandse Rode Kruis, die de EHBO-verlening voor hun rekening namen.