• SC Badhoevedorp

Trainer Patrick de Meijere verlengt contract bij SC Badhoevedorp

BADHOEVEDORP Patrick de Meijere heeft zijn contract verlengt bij SC Badhoevedorp. Trainer en club zijn overeengekomen dat De Meijere de juiste man is om de ingezette veranderingen bij de selectie ook komend seizoen te leiden.

Het seizoen van SC Badhoevedorp in de 5de klasse verliep tot nu toe op z'n zachtst gezegd stormachtig. Het eerste seizoen van De Meijere als hoofdtrainer van SC Badhoevedorp (2017-18) was al geen gemakkelijk seizoen en op de sluitingsdag van de transfermarkt bleken negen vaste spelers van de zondag 1 ook nog eens hun overschrijving aan te vragen.

VOLWAARDIG Toen het huidige seizoen 2018-2019 begon bleek het dan ook niet mee te vallen om met de overgebleven spelers een volwaardig elftal op de been te krijgen. In oktober 2018 heeft bestuur in overleg met de staf de beslissing genomen alleen met spelers van de club verder te gaan. Het tweede elftal bestond voor het grootste deel uit jongens die al jaren bij de club spelen en aangevuld met de vier jongens uit het eerste die ook al jaren bij de club spelen, kon er een volwaardig eerste elftal neergezet worden.

Ondanks een aaneenschakeling van nederlagen heeft de selectie volgens het bestuur sindsdien een positieve tendens laten zien. Bij de training staan er gemiddeld veertien spelers op het veld, wat aangeeft dat zij graag zo verder willen.

OEFENWEDSTRIJD In de winterstop zijn dan ook de gesprekken op gang gekomen tussen De Meijere en bestuur en gezien de nieuwe omstandigheden zijn beiden ervan overtuigd om dit proces samen verder in te gaan. Eerder deze maand werd een oefenwedstrijd tegen AFC IJburg met 4-3 gewonnen en dat geeft hoop voor de tweede seizoenshelft. Club en trainer hebben alle vertrouwen in de tweede seizoenshelft en met het verlengen van het contract kan verder worden gebouwd aan de visie van SC Badhoevedorp: spelers vanuit eigen jeugd door laten stromen naar de senioren. 

SC Badhoevedorp staat momenteel laatste in de 5de klasse C, en neemt het zondag 10 februari op tegen Heemstede.