Triple Threat geen bedreiging voor Inteha mannen

HOOFDDORP Na 4 weken geen wedstrijd, moesten de Inteha mannen in de SKWA aantreden tegen Triple Threat uit Haarlem. Voor de Hoofddorpse basketballers is het zaak om alle wedstrijden te winnen en te wachten op een foutje van de nummers 2 en 3 van de ranglijst. Helaas zijn de Inteha mannen al maanden verre van compleet en ook nu moesten zij weer beroep doen op 5 spelers uit het tweede team. In Amedeo Proto, Tom Dekker, Christian Haarsma, Rogier Drijver en Nick Visser werden 5 spelers gevonden en zouden ook allemaal aan spelen toekomen in deze game die gewonnen werd met 99-64.

Het begin was dominant te noemen van Hoofddorps zijde. Verdedigend gaven ze veel druk en alleen geforceerde schoten van de tegenstanders werden afgedwongen. Zelf zochten zij goed de inside situaties op tegen het kleinere team uit Haarlem en liepen zij vanaf de eerste seconden weg bij de gasten van deze avond. Vooral Kevin van Duuren zorgde in het begin samen met Wilbert de Vries voor de vele scores. Verdedigend zou dit ook ons beste kwart zijn dankzij het scherpe begin van deze game.

Het tweede kwart wisselden zij een beetje door en even leek het iets minder te worden. Toch bleven zij continue op meer dan 10 punten voorsprong spelen en was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Tegen het einde van het tweede kwart werd even teruggevallen op de starting 5 om zo naar een 19 punten verschil uit te lopen bij rust. Ruststand 49-30.

In de rust werd heel kort de kleedkamer opgezocht om aan te geven dat verslapping geen optie was. De komende weken worden cruciaal waarin men geen misstap mag maken.

Het derde en vierde kwart waren dan ook weer erg sterk en de Inteha mannen konden makkelijk uitlopen naar een gat boven de 25 punten. Ook na het wisselen naar de Heren 2 spelers bleef het gat langzaam groter worden en lieten ook zij zien dat zij in dit soort wedstrijden op een goed niveau kunnen neerzetten. Eindstand 99-64.

In de dubbele cijfers kwamen Kevin van Duuren 23 punten, Bas Snijders 19 punten, Wilbert de Vries 17 punten en Rik Wessels 12 punten.