Twan van der Werff geselecteerd voor EK tot 21 jaar

NIEUW-VENNEP Judoka Twan van der Werff heeft zich geplaatst voor het EK tot 21 jaar dat over twee weken in Malaga zal plaatsvinden.

Judo Yushi judoka kan zijn goede prestatie op het EK tot 18 jaar twee jaar geleden een vervolg geven. Op het EK tot 18 jaar behaalde Van der Werff de vijfde plek, binnenkort mag hij proberen deze prestatie te verbeteren. Hij is door de Judo Bond Nederland voor het EK tot 21 jaar geselecteerd op basis van zijn internationale prestaties in het afgelopen jaar, waarin hij onder andere de Europacup van Coïmbra op zijn naam schreef in de klasse tot 66 kg. Eerder dit jaar veroverde Van der Werff voor het tweede jaar op rij in de leeftijdscategorie tot 21 jaar de nationale titel in deze klasse. Door deze prestaties behoort de judoka ook tot de internationale selectie van Judo Yushi.

Van der Werff is inmiddels ook toegetreden tot de nationale kernploeg in de leeftijdscategorie tot 21 jaar en is één van de judoka's die zal gaan trainen op het nationale trainingscentrum op Papendal. Hij heeft bewust een 'tussenjaar' genomen tussen het middelbare schoolexamen en de start van een nieuwe studie, om zich honderd procent op judo te kunnen concentreren en een bewuste overstap naar Papendal te kunnen maken. Daar starten deze week zowel zijn eerste trainingen als de eerste colleges van zijn studie medicijnen. Op Papendal zal Van der Werff zich onder begeleiding van de nieuwe nationale trainersstaf gaan voorbereiden op het EK tot 21 jaar dat start op vrijdag 16 september in Malaga.

Voor trainer/coach Barry Piroli ook mooi om te zien dat het zo goed gaat. "Het liefst begeleiden we Twan natuurlijk ook internationaal naar de top, maar de Judo Bond Nederland geeft die mogelijkheid niet. Het is nu aan de Judo Bond Nederland om de prestaties een vervolg te geven op de internationale titeltoernooien. En het is natuurlijk een mooie opsteker van onze opleiding dat wij judoka's kunnen afleveren op Papendal."