Twee judoka's Judo Yushi kampioen van Noord-Holland

NIEUW-VENNEP Judo Yushi heeft een sterk optreden afgeleverd op het kampioenschap van Noord-Holland tot 21 jaar. De vier judoka's die namens Vennepse judoschool deelnamen aan het districtskampioenschap van Noord-Holland tot 21 jaar hebben zich allemaal geplaatst voor het NK.

Judo Yushi plaatste zich niet alleen met vier judoka's, maar wist de titels te bemachtigen in de twee sterkst bezette gewichtsklassen van het kampioenschap, de gewichtsklassen tot 73 kg en tot 81 kg.

Tim Kuijpers werd kampioen in de gewichtsklasse tot 81 kg. Kuijpers versloeg al zijn tegenstanders, allemaal afkomstig van Kenamju, met vol punt. In de finale deed hij dat met utsuri-goshi (heupwissel).

In de klasse tot 73 kg zetten Kevin Snijders en Kevin Koehof een mooie reeks neer. Kevin Snijders won al zijn voorronden met armklem, Kevin Koehof deed het met overnames en offerworpen. Beide judoka's kwamen daardoor tegenover elkaar te staan in de finale. Kevin Koehof trok de finale naar zich toe door te scoren met uchi-mata (heupworp). Omdat Kevin Snijders geblesseerd aan het kampioenschap begon en de blessure opspeelde bij de wedstrijden liet hij na de finale de wedstrijd voor de tweede/derde plaats, die belangrijk is voor de ranking op het NK, lopen en werd daardoor derde.

Riff Ekelschot plaatste zich ook. Zij werd derde in de klasse tot 52 kg. De vijfde judoka die namens Judo Yushi op het NK zal verschijnen is Twan van der Werff. Hij werd vorig jaar kampioen van Nederland en is daardoor automatisch geplaatst.

Op het kampioenschap van Noord-Holland was er ook nog een bijzondere promotie voor Judo Yushi judoka Britt Koolmoes. Zij werd gepromoveerd tot eerste dan, de zwarte band, naar aanleiding van haar eerder behaalde nationale titel in de leeftijdsklasse tot 18 jaar.