• Redactie

Uitstekende avond voor 'MeerSquash

HOOFDDORP Het eerste herenteam van 'MeerSquash heeft woensdag een uitstekende avond beleefd in de squasheredivisie. De Hoofddorpse club won zelf met 11-3 bij MAX Sports uit Beverwijk en zag Twente, een belangrijke concurrent in de strijd om de landstitel, verrassend verliezen (3-10) van YOUR Life.

Vooral Paul Coll was woensdagavond op dreef in Beverwijk. De Nieuw-Zeelandse kopman van 'MeerSquash etaleerde opnieuw zijn goede vorm van de laatste maanden en liet zijn Zwitserse tegenstander Nicolas Mueller volstrekt kansloos. Waar vooraf nog een spannende strijd verwacht werd tussen de mondiale nummer 20 (Coll) en nummer 32 (Mueller), was het in de praktijk vooral eenrichtingsverkeer: 11-2, 11-5, 11-6.

Eerder op de avond had de Duitser Tim Weber ook al de openingspartij gewonnen. Roberto Kalshoven bood meer tegenstand dan verwacht en had diverse kansen om een game binnen te slepen, maar de zege ging uiteindelijk toch in straight games naar de 'MeerSquasher: 11-7, 12-10, 14-12.

In het slotduel kon Bart Ravelli net niet de winst naar zich toe trekken tegen Carsten Schoor. In een enerverende en gelijkopgaande wedstrijd moest hij in het vijfde en beslissende bedrijf de winst aan zijn Duitse opponent laten: 11-9, 7-11, 10-12, 11-8, 6-11.

Door de zege heeft 'MeerSquash nu na 7 wedstrijden 63 punten bij elkaar geslagen, exact een meer dan Victoria Rotterdam. De derde titelkandidaat, Twente, zakte door de onverwachte nederlaag van plek 1 naar plek 3 met 57 punten.

In verband met het aankomende NK ligt de eredivisie stil tot 15 februari. Dan speelt 'MeerSquash in eigen huis tegen hekkensluiter Sportcentrum Match.