UNO slachtoffer van oude voetbalwet

HOOFDDORP Geen terechte uitslag. Dat is de korte, maar wel heel duidelijke samenvatting die hoofdtrainer Mohammed Ajar heeft van het burengevecht UNO – Hoofddorp. Uitslag 0-2.

"Je komt al heel snel op 0-1 omdat de scheidsrechter het beschermen van je gezicht uitlegt als hands in het penaltygebied. Dan kijk je al binnen een paar minuten tegen een achterstand aan. Vervolgens doe je er alles aan om de gelijkmaker te forceren, maar die wil gewoon niet vallen."

Na de rust blijft het spelbeeld hetzelfde. Thuisclub UNO houdt buurman Hoofddorp onder druk, maar er wordt niet gescoord door de mannen van hoofdtrainer Ajar. "En dan treedt een oude voetbalwet in werking", aldus Ajar. "Wie zelf niet scoort, loopt een grote kans er een tegen te krijgen." Hetgeen ook gebeurde, want de mannen van Ruud Bartens maakten er via Fabian van Dooyeweerd 0-2 van. Een lob over de keeper vanaf zo'n 20 meter.

"Jammer natuurlijk, want er had vandaag meer in gezeten. Alls bij elkaar een verlies dat niet had gehoeven en complimenten voor mijn team. Ze bleven er voor gaan en dat is wel de goede instelling."

De maker van de 0-1 was Danny Handgraaf.

UNO speelt zaterdag thuis tegen Alliance, vanaf 16.15 uur.