UNO verliest van scheidsrechter en Haarlem-Kennemerland

HOOFDDORP De eindstand van 1-7 doet anders vermoeden, maar volgens trainer Mohamed Ajar heeft zijn UNO geflatteerd verloren van Haarlem-Kennemerland.

"Als je tot de 75e minuut op 1-1 staat tegen een ploeg die op dat moment met 10 uit 4 op de tweede plaats staat, dan doe je het gewoon goed. Maar ja, toen kregen we te maken met een scheidsrechter die een aantal beslissingen nam waar wij grote vraagtekens bij zetten." Die beslissingen waren twee penaltys tegen en een rode kaart. "Toen zakte het bij ons als een kaartenhuis in elkaar. Als dan ook nog eens een speler met kramp van het veld af moet en je met 9 man komt te staan, dan is er geen houden meer aan. In iets meer dan tien minuten kregen we vier doelpunten tegen. Oké, Haarlem-Kennemerland staat niet voor niets bovenaan. Maar vandaag waren ze echt niet zoveel beter dan UNO."

Dat laatste blijkt wel uit het wedstrijdverloop. De gasten kwamen na een afgeslagen corner op 0-1, maar de thuisploeg hield prima stand. Beter nog: via een penalty (die volgens Ajar volkomen terecht was) na rust werd het zelfs 1-1 en waren er kansen op 2-1. "Als die bal via de lat wel in het doel verdwijnt, krijg je een heel andere wedstrijd. Nu krijg je twee penaltys tegen en sta je met 1-3 achter." Vanaf dat moment was het gedaan, aldus Ajar. "Je moet niet vergeten dat we ook nog eens drie basispelers misten. Dus nogmaals: complimenten voor de spelers die het zo lang vol hielden. Er zat vandaag niet meer in."