UVV houdt snelle voorsprong tegen Pioniers vast

HOOFDDORP Hoofddorp Pioniers is er niet in geslaagd de eerste uitwedstrijd tegen Pickles UVV winnend af te sluiten. In Vleuten werd het 6-4, mede door de vroege voorsprong van de thuisclub.

De eerste inning werd, voor de Hoofddorpers, afgesloten met een 3-0 achterstand. En hoe de gasten ook probeerden zich terug te vechten in de wedstrijd - het duurde tot de 3e inning eer de mannen van hoofdcoach Dè Flanegin iets terug konden doen. Toen stond het overigens al 5-0 na nog eens twee runs in inning 2 voor UVV en nog één in inning 3. Tussenstand daarmee 5-2.

Vervolgens duurde het tot de 8e inning eer Hoofddorp Pioniers er twee punten wist bij te sprokkelen, tussenstand derhalve 5-4. In de voor UVV laatste slagbeurt kwam er nog één punt bij en Pioniers scoorde niet meer. Eindstand 6-4 met de werpers Chris Pfau en Glenn Wassink op de heuvel.

Er werden 21 honkslagen geslagen, waarvan 11 door de Hoofddorpers.

Het verlies heeft geen grote gevolgen voor de stand op de ranglijst. Concurrent DSS verloor van HCAW en Neptunus won van Twins. Hoofddorp Pioniers blijft daardoor vierde.

Zondagmiddag speelt Hoofddorp Pioniers weer tegen UVV en opnieuw in een uitwedstrijd in Vleuten.