• Jos van Rooijen

Valse herstart Hoofddorp Pioniers

HOOFDDORP Hoofddorp Pioniers is niet goed begonnen aan het eerste drieluik ná de zomerstop. Thuis werd met 2-8 verloren van een efficiënt spelend Curaçao Neptunus. Zaterdag en zondag volgen wedstrijd twee en drie.

Willen de Hoofddorpers daar nog punten uit halen, dan moeten ze duidelijk uit een ander vaatje tappen. Efficiënter omgaan met de kansen bijvoorbeeld, zoals Neptunus dat deze donderdagavond wel deed. Maar ook minder fouten maken die op dit niveau eigenlijk niet meer voor mogen voorkomen. De Rotterdammers werden daardoor wel heel makkelijk in het zadel geholpen, of beter gezegd: aan lopers op de honken en óver de thuisplaat. Als voorbeeld mogen gelden de twee aangooien op het derde honk die te hoog waren.

Maar, dat moet ook gezegd, goed omgaan met de kansen die je krijgt, is ook een klasse. En daar kreeg Pioniers een pijnlijk lesje in. Met name in de innings twee, vijf, zeven en acht toen de Rotterdammers onder meer met een dubble steel (twee spelers proberen tegelijk een honk te stelen) zichzelf in scoringspositie wisten te zetten.

De Hoofddorpers konden in inning twee nog wel meteen iets terug doen (van 0-2 naar 1-2), maar daarna kwam er nog maar één punt bij in inning 5. Een solo-homerun van Jeffrey Arends die de bal hoog op de knuppel nam.

De mannen van hoofdcoach Dè Flanegin verloren uiteindelijk met 2-8, maar zagen nog wel hoe in inning negen nieuweling Luuk ter Beek (paknummer 10) zijn debuut maakte in het eerste. Hij zette meteen drie man aan de kant.

Pioniers staat door het verlies nog steeds stevig op een vierde plaats, Neptunus blijft tweede.