• Eigen foto
  • Eigen foto
  • Eigen foto

Van Kalmthout wint ook tweede race Asian Formule 3

HOOFDDORP Rinus van Kalmthout heeft om 04.00 uur Nederlandse tijd ook de tweede race in de strijd om het Asian Formule 3 winterkampioenschap gewonnen. Gisteren wist de geboren Hoofddorper ook al de openingsrace te winnen.

Van Kalmthout wist aan het begin van de wedstrijd af te rekenen met teamgenoot Dan Ticktum, deze stond naast hem op de eerste rij. De Engelsman was bij de start wel beter weg, maar op het rechte stuk aan de achterkant van het circuit kwam de Nederlander langszij en passeerde hij de Red Bull junior-coureur.

Al snel namen de twee coureurs afstand van de rest van het veld. Ticktum had aan het begin van de race te veel van zijn band verbruikt en viel gedurende race terug. De Chinese coureur Ye Yifei kwam nog wat dichterbij, maar Veekay hield zijn hoofd koel en reed veilig naar zijn tweede overwinning in het Asian Formule 3 kampioenschap.

"Het was een geweldige race, ik had een betere start dan gisteren, ik kwam na de start net achter mijn teamgenoot Dan Ticktum terecht. Uiteindelijk kon ik bij hem weglopen maar aan het einde van de race kwam Ye Yifei nog wel dicht bij. Ik zal nog moeten verbeteren voor mijn volgende race," vertelde een gelukkige Veekay tijdens het interview na de race.

DERDE RACE In de afsluitende race van het weekend moest Van Kalmthout  vertrekken vanaf plek vier op oudere banden, maar veroverde bij de start al snel de derde plek en wist in het kielzog van de leiders in de wedstrijd te blijven. Uiteindelijk was plek drie het maximaal haalbare en gaat hij ruimschoots aan de leiding in het kampioenschap.

In de stand om het kampioenschap is Veekay vanzelfsprekend leider.