Veelbelovend tennis seizoen van start bij TV Badhoevedorp

BADHOEVEDORP In de eerste week van april start de tennis voorjaarscompetitie. Bij tennisvereniging Badhoevedorp (TVB) zijn ze er klaar voor. Dit jaar beschikt de club over een uitzonderlijk brede selectie van topspelers in diverse categorieën heren, dames en jeugd.

Het eerste heren zondag team met routiniers die een paar jaar geleden nog in de hoogste landelijke Eredivisie uitkwamen, wordt aangevuld met jeugdig toptalent dat volledig is doorgebroken. De hoofdmacht van TVB, komt uit in de landelijke Hoofdklasse. Ook het tweede heren zondag team heeft aansluiting gevonden na hun promotie van vorig jaar en speelt in de landelijke eerste klasse. Daarnaast speelt ook het jeugdige eerste damesteam zondag op zeer hoog niveau en komt na de promotie vorig jaar uit in de overgangsklasse en heeft de potentie om door te stoten naar de hoogste landelijke Eredivisie. Dat de toekomst van de club rooskleurig is bewijzen de jeugdteams tot en met 14 en 17 jaar die beiden uitkomen in de hoofdklasse. Mocht het jongens team tot en met 17, met talenten als Timo Pool en Ming Lie, bij de eerste twee eindigen dan plaatsen ze zich daarmee automatisch voor het nationaal kampioenschap jeugdteams, dat plaatsvindt op 13 juni.

Ook in de breedte laat TVB van zich horen. Maar liefst 23 zaterdag teams brengt de club op de been. Daarbij is goed om te zien dat ook voormalige toptalenten, met voorman Ivo Harting, terugkeren bij de club en het eerste herenteam zaterdag gaan vormen.

Zowel op zaterdag als zondag is er de komende zeven tennisweekenden dus veel te genieten. In totaal is de TVB actief met meer dan 60 competitieteams. Diverse competitie spelende jeugdteams treden op woensdag- en vrijdagmiddag evenals op zondagochtend aan. Op dinsdag- en donderdagochtend komen ook een aantal damesteams in actie en op vrijdagochtend is het de beurt aan de veteranen teams. De eerste zondag competitiewedstrijd staat op maandag 4 april gepland.

Meer informatie vindt men op www.tvbadhoevedorp.nl.