Verlies BV Hoofddorp in eerst competitiewedstrijd

HOOFDDORP Red Stars is weer terug in de Divisie Noord en gelijk de eerste tegenstander van de Decrotech Heren van BV Hoofddorp in de KSWA. Een moeilijke tegenstander die altijd het fysieke opzoekt en de grens steeds iets probeert te verleggen. Slim, want dit is hun kracht, dit gebundeld met een paar echt goede schutters en je hebt als tegenstander een probleem. Na een gelijkopgaand duel trokken de Hoofddorpse basketballers aan het kortste eind, 55-57 verlies.

Uiteraard begint het bij jezelf en het mag duidelijk zijn dat men daar ook allereerst naar heeft gezocht. De afspraak van het druk leggen op een tegenstander gebeurde de eerste minuten allerminst, het aanwijzen van de schutters van de tegenstanders had weinig zin wanneer er te veel ruimte wordt gegeven om hun schutterskunsten te etaleren. Tel hierbij op dat de Hoofddorpse basketballers zeker nog wedstrijdritme missen en ook conditioneel zeker nog niet zijn waar men moet zijn, verklaart een hoop. De eerste helft werd afgesloten met een kleine achterstand (26-30).

Na de rust was er ondanks alle tegenslag, en die was er volop, toch de hoop de game binnen te kunnen slepen. Sjoerd Langedijk kwam in zijn ritme, hij verdedigde zeer goed en ook het scoren in deze fase was wel aan hem besteed. In de 2e minuut kwamen de Decrotech-mannen zelfs op voorsprong door scores van Sjoerd Langedijk en Roald Jansen. Tot de 6e minuut kon men dit vol houden. Een 5e fout van Nando van Oostrum bracht de Red Stars op gelijke hoogte. Roald Jansen bracht Hoofddorp opnieuw op voorsprong, maar de uiteindelijke winst ging naar Red Stars. Eindstand 55-57.