Verlies komt hard aan bij VVC

NIEUW-VENNEP De laatste wedstrijd in 2017 is voor VVC uitgelopen op een regelrechte deceptie. Of, zoals trainer Rini van Roon het verwoordt: "Dit was misschien wel de slechtste wedstrijd van VVC in de periode dat ik hier trainer ben." (Dat is nu 2 1/2 jaar)

Zelfs uren na de wedstrijd kan hij er niet over uit dat VVC heeft verloren van United/DAVO, zeker als je daarbij betrekt dat hetzelfde VVC vorige week nog schitterde tegen Pancratius. "Daar put je toch moed uit en zo leef je naar deze wedstrijd toe. Maar als je dan ziet hoe het in het veld gaat, dan kan ik maar één conclusie trekken: dit was zwaar onder ons niveau."

De klap komt des te harder aan omdat VVC nog met 1-0 voor kwam. Voor de rust werd het echter uit het niets 1-1 en moest de thuisclub met tien man verder (2x geel). Na rust werd het eerst nog 1-3 voordat de 2-3 eindstand op het bord kwam te staan.

"Zo ontzettend jammer. Want als je wint, blijf je vierde en doe je goed mee voor een periodetitel. En je sluit dit deel van de competitie nog met een goed gevoel af", aldus Van Roon die aan het eind van dit seizoen vertrekt. "Nu sluit je af met een kater en moet je maar zien hoe het na de winterstop verder gaat."

Als het aan hem ligt, blijft VVC de ploeg die een periodetitel kan pakken. "Ik geloof er nog in. En voor alle duidelijkheid: aan mij zal je niet merken dat ik aan het eind van het seizoen weg ga."